Opluchting bij Zomer en Sibum

Onderzoek brengt geen blijvende schade aan het licht voor NEC’ers.

Hij reed gisteravond nog net niet fluitend naar de sport­school, maar Ramon Zomer zat wel met een opgelucht gevoel ach­ter het stuur. Onderzoek in het zie­kenhuis, eerder die dag was er een echo gemaakt, had uitgewezen dat zijn liesblessure niet in de catego­rie ‘ernstig’ valt.

„Er is een echo gemaakt. Bleek dat er niets beschadigd was. Dat vond ik een hele positieve uitslag”, zei Zomer, die zich zaterdag tijdens de laatste training verstapte en een dag later de derby tegen Vitesse aan zich voorbij moest laten gaan. „Ik hoop er zondag tegen Feye­noord weer bij te zijn”, blikte de centrale verdediger vooruit. „Ik ga nu nog een keer fietsen en mor­gen misschien voor het eerst lo­pen. We zullen zien.”

Bleef de huurling van FC Twente nog een tikkeltje voorzichtig, voor Bas Sibum lagen de zaken duidelij­ker. De middenvelder voelde zon­dag al na twee minuten zijn ham­strings opspelen en werd een half uur later voor de zekerheid naar de kant gehaald. Ook bij hem werd na onderzoek in het zieken­huis geen blijvende schade gecon­stateerd. „ Geen scheurtje. Geen vocht. Maar ik had niet anders ver­wacht, hoor. Voordat ze die scan maakten, voelde het al beter aan. Feyenoord ga ik dan ook zeker ha­len.”

De enige competitiewedstrijd die hij dit seizoen miste was uitgere­kend uit tegen Feyenoord. „Had­den we donderdags daarvoor Dina­mo Boekarest uitgeschakeld. Werd ik voor de zekerheid aan de kant gehouden. Was ik niet helemaal fit,” wist Sibum.

Volgens Han Tijshen zou zijn ham­stringblessure alles te maken kun­nen hebben met vermoeidheid. „Bas is aan het eind van het trai­ningskamp in Marbella flink ziek geweest. En dan hebben we nog steeds een druk programma met midweekse wedstrijden. In zijn ge­val kan er dan zoiets gebeuren,” zei de fysiotherapeut van NEC, die net zo blij was als de voetbal­lers met de uitslagen van de onder­zoeken. „Van Bas had ik het wel verwacht. Kon ik me al niet voor­stellen dat het echt ernstig zou zijn. Bij Ramon had ik dat veel minder. Omdat de voortekenen niet gunstig waren. Bas moet Feye­noord zeker kunnen halen. Bij Ra­mon blijf ik liever iets voorzichti­ger. Morgen pakken we de behan­delingen weer op. We houden ze zo lang mogelijk buiten de groep om ze aan het eind van de week weer te laten aansluiten. En dan zullen we zien.”

Bij NEC haalden ze gisteren opge­lucht adem. Ramon Zomer en Bas Sibum hebben geen blijven­de schade opgelopen. Zo wees onderzoek in het ziekenhuis uit.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan