Vloet tevreden over debuut bij NEC

In zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van NEC, zag Wiljan Vloet zijn ploeg zaterdagavond een „prima resultaat” boeken. De Nijmegenaren namen door een 3-3 gelijkspel tegen NAC een punt mee uit Breda.

„De afgelopen week was apart, ik heb mij vooral bezig gehouden met verkennen en observeren”, zei Vloet na afloop van het duel. NEC plukte de trainer afgelopen week weg bij PSV, waar Vloet werkzaam was als hoofd opleidingen.

In Nijmegen trof hij een ploeg die dit seizoen een dramatische start kent. De Nijmegenaren begonnen daardoor als zeventiende aan het uitduel. „Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben hartstikke tevreden dat wij een punt mee kunnen nemen naar Nijmegen.”

Vloet ziet voldoende mogelijkheden bij de ploeg die volgens NAC-trainer Robert Maaskant „gelijkwaardig aan ons is, maar een wat ongelukkig seizoen heeft tot nu toe”. „Ik heb spelers gezien die mij in positieve zin hebben verrast. Zij hebben veel strijdlust getoond”, vond Vloet. „De komende weken ga ik verder observeren.”

Ondanks de overwinning van hekkensluiter RKC Waalwijk tegen FC Groningen (3-1), maakt Vloet zich nog geen zorgen. „Het is een vreemd seizoen. Wanneer je twee keer wint, sta je weer in de middenmoot.”

Bron: De Telegraaf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.