Bekerduel onder leiding van Van Sichem

Voor de tweede keer in nog niet eens een maand staat aankomende woensdag een duel met FC Groningen op het programma, ditmaal voor de beker. De vorige keer was de KNVB ons goed gezind: Pol van Boekel floot een prima wedstrijd in het hoge Noorden. In de vierde ronde van de beker moet scheidsrechter Tom van Sichem de wedstrijd in goede banen leiden.

En juist zijn aanstelling is een opvallende: deze man was mede verantwoordelijk voor de nederlaag in februari van dit jaar tegen FC Grun. Hoewel onze mannen erg goed aan de wedstrijd begonnen deed de rode kaart die hij gaf aan Ramon Zomer NEC de das om. Terecht was deze rode kaart overigens wel: Ramon Zomer liet zich van zijn slechtste kant zien en haalde de inmiddels vertrokken Marcus Berg onderuit in het strafschopgebied.

In het verleden floot de inmiddels 41-jarige leidsman negen maal de mooiste club uit de Eredivisie waarvan er drie duels werden gewonnen: tegen RKC Waalwijk, ADO Den Haag en tot slot Willem II. Ook in de play-off wedstrijd tegen Heracles Almelo werd makkelijk met 0-2 gewonnen. In die negen wedstrijden werd er elf maal een gele kaart aan de oudste stad van nederland getoond, en achtien maal een gele kaart aan de rivalen getoond door de scheidsrechter die vooral Jupiler-league-wedstrijden fluit.

        

Hopen dat hij die rode kaartjes nu wel op zak houdt

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina