Zo zagen wij het: Groningen-NEC

Door de resultaten van de avond ervoor waren we inmiddels al gezakt naar de één na laatste plaats en dus kwam er nog meer druk op een goed resultaat te staan. Dat zat er eigenlijk geen moment in. Optimisten zullen de korte periode na de 2-1 aanhalen, maar eigenlijk had je de hele wedstrijd het gevoel dat de kat gewoon wat aan het spelen was met de muis. Iedere keer als de Groningers even aanzetten werd het levensgevaarlijk met als gevolg een uiteindelijk logische 5-1 nederlaag. Het is een beetje het gevoel dat je normaal bij de topclubs hebt, af en toe leuk meegebald maar toch een dikke nederlaag. Dat een dergelijk scenario zich de laatste jaren ook al voordoet bij clubs als Twente, Heerenveen en Groningen geeft aan hoever we ondertussen weggezakt zijn.

Het strenge beleid bij uitwedstrijden en de abominabele vorm van de onzen in die wedstrijden begint zijn vruchten af te werpen, want het uitvak was met slechts 19 supporters gevuld, een nieuw dieptepunt. Ondergetekende had als combihater een kaartje op de lange zijde geregeld. Die betreed je door een enorme ingang met zeer vriendelijke toegangspoorten en dito stewards. Daar kunnen we in de Goffert een puntje aan zuigen. Sowieso leent het de moeite voor de ontwikkelaars van de nieuwe Goffert eens in Groningen op snuffelstage te gaan, want het Euroborg is een heerlijk stadion. Toegegeven, aan de buitenkant ziet het er niet uit en dat mensen in restaurants in het stadion rustig aan het wokken zijn terwijl de wedstrijd op punt van beginnen staat doet ook wat vreemd aan, maar verder ademt het stadion voetbal en vooral vriendelijkheid.

Na de gastvrije entree, vanwaar je direct op het veld kijkt, kom je op de omloop. Het grote voordeel van deze omloop is dat je rustig je drankje kan halen en niets van de wedstrijd hoeft te missen. Daarnaast kun je ook gewoon, als je eigen plek je niet zo bevalt, achter de stoeltjes gaan staan om vandaar de wedstrijd te volgen, zoals dat vroeger ook op de oude Hazenkamp kon. Dus maar een strategische plek bij het cateringpunt uitgezocht alwaar een bier (groot) twee munten bleek te kosten. Net als in de disco! Een munt kost 1,60 euro en doordat een groot deel van het assortiment op één munt is vastgesteld, vallen de prijzen erg mee. Aan de overkant blijft de business tribune erg leeg. Ook al zo’n veeg teken dat je als club niet echt meer meetelt, als mensen juist de wedstrijd dat jij langskomt overslaan.

Toch maar vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. De opstelling slaat in mijn ogen nergens op, maar Mario zal het wel beter weten. Drie verdedigers lijkt me wat riskant en de reden dat Worm en Bobson in de basis staan ontgaat me. Toch is de eerste kans voor NEC als Holman een bal die slechts een klein tikje nodig heeft voorlangs laat vliegen. Aan de andere kant leidt een wilde actie van El Akchaoui direct tot een penalty, 1-0. Onze linksback is zo van slag dat hij een minuut later de bal pardoes in de voeten van een Groninger kopt die op zijn gemak kan uithalen. Babos gaat wat langzaam naar de hoek en zo is het opeens 2-0 in een eerste helft waar weinig aan de hand leek.

Been brengt Van Beukering voor Pothuizen na rust waardoor we nog maar 2 verdedigers hebben. We zijn gelijk dreigend en na een minuut of tien bewijst de topscorer zijn neusje voor de goal, 2-1. Ben zelf niet zo’n fan van de Velpenaar, maar zet hem tegen Utrecht in godsnaam in de basis want hij is de enige die scoort. Even is er hoop, Groningen wankelt iets, het publiek wordt onrustig, zou het? Na twee felle counters zakt mijn moed al wat en bij de derde helemaal tot in de schoenen als Wisgerhof aan de noodrem moet trekken. Zijn tweede geel, NEC met tien man en één verdediger verder. Been dirigeert razendsnel Drost van de bank om de verdediging weer wat te versterken maar als het bordje omhoog gaat staan de mensen in Euroborg al weer op de banken. Invaller Berg tekent voor de 3-1. Strijd gestreden, al doet de gelaten manier waarop de spelers de laatste twee treffers over zich heen laten komen wel pijn. De vierde leek wel een zaalvoetbalgoal. Het belooft weinig goeds voor de komende weken waarin de punten nu toch gehaald moeten gaan worden. Groningen is al zo ver, dus weinig zin volgend jaar nog een extra afslag richting Veendam te moeten nemen. Kom op NEC!!

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan