De Pers: FC Groningen – NEC

Groningen maakt schande van Nijmegen ongedaan

FC Groningen ging eerder dit seizoen op bezoek bij NEC met 5-1 onderuit. De ploeg van coach Ron Jans nam in de eigen Euroborg op gepaste wijze revanche: door eveneens met 5-1 te winnen.

FC Groningen heerste vanaf de aftrap en NEC nam verdedigende stellingen aan. De aanvallende ploeg werd beloond. Tussen twee man in ging Erik Nevland in het strafschopgebied naar de grond en verdiende een strafschop. Mark-Jan Fledderus (foto) voltrok het vonnis en passeerde even later doelman Gábor Babos opnieuw, nu met een knal van afstand.

De 2-0 ruststand was voor coach Mario Been het sein een verdediger in te ruilen voor een aanvaller. Invaller Jhon van Beukering zorgde direct voor 2-1 door bij de tweede paal binnen te tikken. NEC was ontketend, maar het offensief werd krachteloos nadat Peter Wisgerhof zijn tweede gele kaart had gekregen.

Na de 3-1 van Marcus Berg kreeg Van Beukering nog een goede kans op 3-2, maar daar bleef het bij voor de gasten. NEC kreeg met dezelfde cijfers klop als dat het de Groningers eerder had verslagen. Goran Lovre en Tom Hiariej maakte de Groningse revanche compleet.

FC Groningen herstelde zich van de 3-01 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen FC Twente. De ploeg van coach Jans steeg zelfs naar de derde plaats. NEC komt nog steeds niet verder dan plek zeventien.

Bron: VI.nl

FC Groningen neemt wraak op NEC

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg revanche genomen tegen NEC. De noorderlingen, die eind oktober in Nijmegen met 5-1 verloren, zegevierden woensdagavond met dezelfde cijfers voor eigen publiek. Een tweede gele kaart voor NEC-verdediger Peter Wisgerhof hielp de Groningers in het zadel.

Trainer Ron Jans van FC Groningen moest opnieuw zijn vertrouwen schenken aan een geïmproviseerde ploeg. De noorderlingen missen al enige weken door blessureleed een half elftal. Daarbij had de thuisclub de pech dat de overschijvingen van Matias Cahais (Boca Juniors) en Sepp De Roover (Sparta) niet op tijd voltooid konden worden. Beide spelers zagen de verrichtingen van hun nieuwe werkgever vanaf de tribune.

Gibril Sankoh stond wel weer tot de beschikking van Jans. De verdediger uit Sierra Leone moest afgelopen zondag de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1) nog laten schieten. Hij kampte met de naweeën van een auto-ongeluk. Ook Erik Nevland nam zijn vertrouwde positie in de spits weer in. De Noor staat nadrukkelijk op de lijst van Fulham, maar een eerste bod van de Engelse club is door FC Groningen afgewezen.

Ondanks de vele afwezigen was de formatie uit de Martinistad de bovenliggende partij. Met strijd en vechtlust kon het elftal de teruggang aan kwaliteiten behoorlijk maskeren. De gevaarlijkste man was Mark-Jan Fledderus, die Gabor Babos na een kwartier met een puike vrije trap op de proef stelde. De middenvelder zorgde in het vervolg van de eerste helft alsnog voor een comfortabele voorsprong. Eerst schoot hij een penalty binnen, die werd gegeven na een overtreding van Youssef El-Akchaoui op Nevland. Drie minuten later haalde Fledderus vanaf 25 meter loepzuiver de trekker over: 2-0.

NEC, dat aanwinst Jeroen Drost op de bank had gelaten, stelde daar slechts enkele speldenprikken tegenover. Het gevaar van de Nijmegenaren kwam mede tot stand door halfzacht ingrijpen van de Groningse defensie. Invaller Jhon van Beukering bracht de spanning vroeg in de tweede helft alsnog terug. De aanvaller werkte een vrije trap van dichtbij met zijn hoofd voorbij Brian van Loo.

Een tweede gele kaart van Peter Wisgerhof verwees de stoute plannen van NEC echter naar de prullenbak. Twee minuten na het vertrek van de verdediger loodste invaller Berg de noorderlingen in veilige haven. De Noor schatte een prima doorkopbal van Nevland op waarde: 3-1. In de slotfase bepaalden Goran Lovre en jongeling Tom Hiariej de eindstand op 5-1.

Bron: FCupdate.nl

NEC ruim onderuit bij FC Groningen

NEC heeft woensdagavond een ruime nederlaag geleden bij FC Groningen, 5-1. De thuisploeg was heer en meester, maar NEC was heel dichtbij via Holman. Fledderus, onlangs nog begeerd door NEC, drukte voor rust het krachtsverschil uit in twee treffers, waarvan één uit een strafschop.

In de tweede helft maakte Pothuizen plaats voor Van Beukering, waarmee NEC dus de aanval koos. ‘Beukie’ zorgde voor de aansluitingstreffer en even was er Nijmeegse hoop, maar toen Berg scoorde was de wedstrijd beslist. Lovre en Hiarierj zorgden voor 5-1.

Bron: Omroep Gelderland