Wisgerhof boegbeeld van NEC

Vandaag op de site van de Telegraaf

Wisgerhof boegbeeld van NEC

Peter Wisgerhof maakt met heel NEC zijn beste periode in Nijmeegse dienst door en scoorde zaterdagavond tegen PSV zelfs de winnende goal. "Dat zegt wat over hoe we er nu op staan. Het is wel eens anders geweest. Nu loopt het als een trein. Net zo goed als de tweede seizoenshelft van vorig jaar", zegt de aanvoerder, die van de huidige selectie het langst in Gelderse dienst is. Hij moest zaterdagavond bij uitzondering wel gewisseld worden, na een klap op zijn oog van Danko Lazovic. "Ik speel altijd maar door. En wilde dat tegen PSV ook dolgraag. Maar het werd me zwart voor mijn ogen. Ik kon de bal niet meer inschatten en dan zou ik het mezelf niet vergeven als we daardoor de winst alsnog uit handen zouden geven", zegt de matchwinner, die na zijn eerste behandeling aan de kant bij terugkeer in het veld per ongeluk zelfs nog het hoofd van ploeggenoot Rachid Bouaouzan raakte.

Wisgerhof (bijna 29) begon in Wageningen bij ONA’53 en doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, waar hij in 1999-’00 zelfs 15 keer voor uitkwam in de hoofdmacht. Het seizoen erop werd hij verhuurd aan grote concurrent NEC, dat hem een jaar later definitief overnam. Sindsdien speelt hij gemiddeld 32 competitieduels per seizoen, ten teken dat hij nooit geblesseerd is en bijna nooit in de boeken verdwijnt bij de arbiters van dienst. Afgelopen zomer had Groningen concrete interesse. Twente zag in hem een potentiële vervanger van Rob Wielaert. "Ik heb heel erg getwijfeld. Maar NEC speelt Europees. En mijn vrouw was zwanger, ik ben nu vader van zoon Jesse", luidden de argumenten om zijn contract tot 2012 te verlengen in Nijmegen.

Waar hij dus het boegbeeld blijft van de club. "Ik ben meestal maar één of twee duels per seizoen geschorst. Vorig seizoen kreeg ik in één duel twee keer geel. En een paar jaar geleden rood voor een doorgebroken speler. Dat was eigenlijk niet terecht. En ik kreeg er één duel schorsing voor. Leen Looijen beweerde dat ik niet in beroep kon omdat het een zogenaamde ‘roze kaart’ betrof. Nou heb ik niet het idee dat ik daarmee het bos werd ingestuurd, want zo’n man was Leen niet. Maar ik had er nog nooit van gehoord en heb er nadien ook nooit meer van gehoord. Hij zal dan ook wel helemaal niet bestaan. Toevallig weet ik het nu nog, maar ik heb het er ook nooit meer met iemand over gesproken, want anders was dat ook een aardige reden geweest om me te dollen."

Wisgerhof bracht het in zijn jeugd zelfs tot Jong Oranje. Wie een goed geheugen bezit, weet dat de centrale verdediger een jaar of negen geleden op het jeugdtoernooi in Toulon in het water werd gegooid door ploeggenoot Theo Janssen. "Ik heb hem sindsdien niet meer gesproken. Maar de ophef die er toen over werd gemaakt, was ook niet terecht. We wandelden daar door de haven en ik zei tegen hem, dat hij mij er toch niet in durfde te gooien. Ja, toen ging ik erin, maar het was dertig graden, bloedheet dus. Theo werd zelfs een jaar geschorst voor Oranje, dat was zwaar overdreven."

NEC speelt vanavond om de beker thuis tegen Rijnsburgse Boys. Omdat de opbrengst volledig ten goede komt aan de thuisspelende ploeg, konden de Nijmegenaren een speciale regeling treffen. Wie een passe-partout bezit voor de UEFA Cupduels met Tottenham Hotspur en Udinese, kan gratis naar de bekerwedstrijd van vanavond.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan