Wegereef is de “onpartijdige” voor aankomende zondag

Jan Wegereef is de man die zich zondag de toorn van Louis van Gaal op de hals kan halen. Volgens de AZ coach, en wellicht toekomstig bonscoach na het eclatante succes van 2002, fluiten immers alle scheidsrechters tegen AZ. Dat is lekker meegenomen dus.

Overigens heeft AZ ook best goede ervaringen met Wegereef, want over de geldigheid van de gelijkmaker vorig jaar tegen Ajax (na een sliding met gestrekt been van De Zeeuw op Stekelenburg) werd in Amsterdam ernstig getwijfeld. Dit seizoen leidde Wegereef AZ naar dikke nederlagen bij Twente en Heerenveen. Ook wij hebben onder zijn leiding dit seizoen overigens nog niet gewonnen (Roda thuis, Twente en Graafschap uit).

Het is de eerste keer dat Wegereef een wedstrijd tussen AZ en NEC leidt. De arbiter kan dus zelf een keuze maken hoe hij ons gaat bevoordelen. We dachten zelf aan een penalty in de laatste minuut, die hebben we sowieso nog tegoed.

Wegereef wordt zondag geassisteerd door grensrechters Meints en Langkamp. De vierde official heet Gözübüyük (extra punten voor correcte uitspraak).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan