Uitwedstrijdenbeleid ongeloofwaardig

Ik geloof er niet meer in wat betreft het prijsbeleid bij uitwedstrijden en de wil van NEC om veel mensen mee te krijgen. Vitesse betaalt liefst 5 euro minder voor een kaart op eigen vervoer naar Feyenoord (3 euro minder zonder TB toeslag) en ook de eigen vervoer prijs naar Heerenveen was daar euro’s goedkoper. Het lijkt mij niet dat Feyenoord de prijs voor NEC fans ineens fors gaat verhogen. Nee, bij NEC laten ze keer op keer de eigen vervoer supporters het hardste bloeden en dat zorgt er dus voor dat er terecht een beeld ontstaat van "zoveel mogelijk supporters in de combi-bus krijgen."

Eerder werd al duidelijk dat het door NEC gepresenteerde plan van de passepartout voor de resterende uitwedstrijden alleen gericht was op mensen die met de bus reizen. Voor de busreiziger die 1 keer met de auto wil gaan is een passepartout al niet meer interessant, want dan is hij al duurder uit, dan de prijs zonder de passepartout-korting. Voor de supporter die het liefste reist met de auto is er geen passepartout, daar heeft NEC geen oog voor.

23 euro (Heerenveen) en 21,50 (Feyenoord) waar gaat dit nog over? Misschien wordt het tijd dat NEC eens na gaat denken over de (steward)kosten die eigen vervoer supporters moeten betalen. Is het terecht dat iemand die geen begeleiding van stewards heeft onderweg evenveel moet betalen voor de begeleiding als een supporter die met de bus reist en wel de hele reis begeleiding heeft? Is het terecht dat NEC meer stewards inzet dan minimaal noodzakelijk is en die extra kosten bij de supporters in rekening brengt? Is het terecht dat clubs alleen combi-supporters een korting aan willen bieden? 

En dan heb ik het nog niet over het uiterst treurige beleid om tot zoveel mogelijk combi’s te komen. VVV supporters kwamen op eigen vervoer naar Nijmegen en waar je verwacht dat ook NEC zich hard maakt voor zoveel mogelijk wedstrijden op eigen vervoer voor de eigen supporters, blijkt uit bronnen bij VVV dat het onze club zelf is die het definitief vrijgeven voor vrij vervoer naar VVV uit af laat hangen van de situatie bij de club. Omdat er tegen Zwolle liefst 6 supporters binnen zijn geweest en er veel supporters boos op het voorplein stonden is NEC in paniek en is logisch nadenken kennelijk moeilijk geworden. Logisch nadenken zou zijn dat een vol uitvak cruciaal is voor deze belangrijke wedstrijd. Bij Ajax zijn afgelopen week 12 supporters opgepakt, zouden ze bij NEC nu denken dat Ajax volledig in paniek is en overal combi’s in wil stellen? Leg de verantwoordelijkheid aub bij de thuisclub neer en maak je eens echt hard voor de eigen supporters in plaats van dit beleid dat ongeloofwaardig is!

Bleum      

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.