“We hebben er vertrouwen in”

Op Omroep Gelderland.nl:

Wisgerhof: "Doel is om in poulefase te komen"

Peter Wisgerhof hoopt donderdagavond ten koste van Dinamo Boekarest plaatsing af te dwingen voor de poulefase van de UEFA Cup. De aanvoerder van NEC geniet van de belangstelling rondom de Europese wedstrijden.

De Nijmegenaren boekte in het eigen stadion een 1-0 overwinning op het favoriet geachte Dinamo Boekarest. Inzet is donderdag één plaats in de poulefase van de UEFA Cup.

De aanvoerder van NEC is trots op het bereiken van Europees voetbal maar wil meer. "Dit is onze beloning, maar het doel is om nu die poulefase in te komen. We leven heel ontspannen naar de wedstrijd toe. We hebben nog wel een verassing achter de hand. Dat hoort er een beetje bij in Europese wedstrijden"

De strijdwijze van NEC in de returnwedstrijd is duidelijk. "Als we het initiatief aan hun laten en alleen maar achteruit gaan lopen krijgen we de deksel op onze neus. We hebben ze al een keer verrast, ze onderschatten ons niet."

Schöne vertrouwt op gelijkspel

Donderdagavond staat voor NEC de belangrijke UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Boekarest op het programma. Voor de Nijmegenaren is het de uitgelezen mogelijk om zich voor het eerst sinds 1983 te plaatsen voor de tweede ronde. In de heenwedstrijd in Nijmegen won de ploeg van Mario Been met 1-0 door een rake kopbal van topscorer John van Beukering.

Middenvelder Lasse Schöne realiseert zich dat de gasten uit Nederland zich in een goede uitgangspositie bevinden."We hebben veel vertrouwen, omdat we thuis een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Het ziet er goed uit."

De bezoekers hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. ”We gaan morgen gewoon winnen of gelijk spelen. Dan zijn we in de poulefase en hebben we het goed gedaan."

Been: "Duidelijk dat Bouaouzan geen zin had"

Rachid Bouaouzan heeft tot nog toe geen positieve indruk gemaakt bij NEC. De vleugelaanvaller van de Nijmegenaren is buiten de selectie gevallen voor het duel met Dinamo Boekarest, omdat hij een weinig gemotiveerde indruk maakte.

"Als je je best niet doet, val je bij mij af. Het was heel duidelijk dat hij geen zin had. Als we terug zijn, moet hij maar eens uitleggen waarom", aldus Been.

In Boekarest verwacht Been een heet avondje. "Het wordt een ongelooflijke heksenketel, maar daar is Europees voetbal voor uitgevonden. Maar in De Kuip zitten er drie keer zoveel."

De heenwedstrijd is opnieuw bekeken door de selectie, wat tot plezier leidde in de spelersgroep. "We hebben nog DVD’s bekeken van onze thuiswedstrijd, ook om weer te zien wie wie ook al weer is bij Dinamo. Het was ook fantatisch en hilarisch om jezelf te zien voetballen. Iedereen is ontspannen, dat moeten we zo zien te houden."

Radomski: ‘Ik heb alle vertrouwen’

NEC-middenvelder Arek Radomski gaat met alle vertrouwen richting Boekarest. Donderdag staat de return voor de 1e ronde van de UEFA Cup op het programma. NEC ontmoet Dynamo Boekarest.

‘’Ik geloof er zeker in dat we de volgende ronde gaan bereiken. We gaan het moeilijk krijgen, maar ik zie het ons lukken,’’ verteld Radomski tegenover ELF.

‘’Maar we zullen achterin niks moeten weggeven, Dynamo is erop gebrand te winnen, dus we gaan het heel lastig krijgen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan