Onrustig in Boekarest! + UPDATE 23:25

In Boekarest is het vandaag op diverse plaatsen uit de hand gelopen. Verschillende kleine groepen NEC fans zijn in de stad aangevallen door groepen van "30 man met bivakmutsen" aldus supporters ter plaatse. Volgens onze DTH-ers ter plaatse is het op dit moment rustig en zouden er geen gewonden zijn. Via een andere weg vernamen we dat één NEC fan lichtgewond is geraakt. Ook de Nederlandse politie en supportersbegeleiding heeft zich uit de voeten moeten maken, omdat ook zij doelwit zouden zijn geweest van Dinamo fans. Inmiddels zijn de meeste supporters weer veilig in hun hotel, maar is ze afgeraden om nog de stad in te gaan. De meeste supporters hebben hieraan gehoor gegeven. Er lopen nog steeds groepen Dinamo fans door de stad op zoek naar NEC fans. 

Inmiddels is er bevestigd dat de Nederlandse politie is aangevallen terwijl ze NEC supporters wilden helpen die aangevallen werden. Alle ramen van hun taxi zijn ingeslagen/gegooid.

Bij het hotel Nelisse waar veel NEC supporters zitten staat inmiddels politie in de straat.

UPDATE 22:50:

Lonneke is net samen met Dorethe bij hotel Nelisse geweest. Lonneke heeft tegenover een medewerker van DTH het volgende verklaard: "Er hebben zich in het centrum twee incidenten plaats gevonden waarbij GEEN gewonden zijn gevallen. Op dit moment is NEC in overleg met de Roemeense autoriteiten. Vanavond of morgen komt NEC met extra informatie over de wedstrijd morgen. Het advies is nog steeds om in je hotel te blijven. De supporters die nu in de stad zijn hebben politiebegeleiding gekregen."

UPDATE 23:25:
NEC heeft een nieuwsbericht op haar site geplaats. Klik hier voor het bericht. De Nijmeegse politie in Roemenië heeft verteld dat er contact is geweest tussen het ANP en een woordvoerder van de politie Nijmegen. Deze heeft het verhaal van Lonneke wat hier boven staats bevestigd tegenover het ANP.


De eerste politie komt aan bij hotel Nelisse.


Politie bij hotel Nelisse.


Stillen op de hoek van de straat.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan