Vooruitblik: Willem II-NEC

Het is al weer bijna een jaar geleden dat Willem II en NEC elkaar ontmoetten. Er is sinds die tijd, op z’n zachtst gezegd, het één en ander veranderd. Een dag voor oudjaar had NEC weinig in te brengen tegen mede-degradatiekandidaat Willem II, dat uiteindelijk door een hattrick van Poepon met 3-0 de winst greep. NEC zag die middag letterlijk rood van frustratie, want zowel Olsson als Davids werden er af gestuurd waardoor we de wedstrijd met 9 spelers beeindigden. Het was een sprekend einde van de slechtste eerste seizoenshelft ooit. Het vervolg mag bekend zijn, waardoor we nu als trotse subtopper en Uefa Cup groepsfase deelnemer naar Tilburg afreizen. Ook daar heeft de tijd overigens niet stil gestaan, want de ploeg die afgelopen jaren in degradatiegevaar verkeerde doet het dit jaar uitstekend en staat slechts één punt achter NEC.

Het meest sprekende voorbeeld van de metamorfose van Willem II is onze eigen Frank Demouge. De Nijmegenaar heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot goalgetter pur sang. Twee seizoenen geleden scoorde Frank bij Den Bosch voor het eerst meer dan 10 goals, hetgeen Willem II overtuigde hem over te nemen. Dit seizoen loopt ons (ex)idool bijna één op één, twaalf goals in dertien wedstrijden. Het is een gemiddelde waar onze spitsen alleen maar van kunnen dromen. Helaas zal het gemiddelde na zaterdag iets minder zijn, want wij gaan ervan uit dat Frank het niet over zijn hart verkijgt te scoren tegen zijn grote liefde. Hij zal zijn best doen, en dicht in de buurt komen, om na afloop te verzuchten dat het kleine beetje geluk ontbrak. Prima, Frank, wij weten hoe het zit.

En met 60% van de Tilburgse productie op non-actief wordt de kans weer een stukje groter dat we punten kunnen pakken in Tilburg. Dat is de laatste jaren een zeer lastige klus gebleken. De laatste keer dat we daar wonnen was de openingswedstrijd van het seizoen 1997/1998. In de tien wedstrijden die sindsdien volgden wisten we slechts twee keer een puntje mee te nemen. Niet echt een reeks om warm van te worden. We kunnen dus stellen dat we het goed gedaan hebben als we na afloop nog steeds boven de kruikenzeikers staan. Kom op NEC!

30-12-2007

Willem II

NEC        3-0
31-03-2007

 Willem II

NEC 1-0
28-01-2006

Willem II

NEC 2-2
04-02-2005

Willem II

NEC 3-1
29-11-2003

Willem II

NEC 3-0
27-03-2004

Willem II

NEC 1-1

meer statistieken

NEC kan beschikken over een vrijwel complete spelersgroep. Het is de vraag of Collins John inmiddels fit genoeg is om een volledige wedstrijd te spelen, hij zal waarschijnlijk weer op de bank beginnen. Van Beukering lijkt weer fit genoeg om te beginnen in de basis. Rutger Worm viel tegen Utrecht uit met een schouderblessure en zal enige maanden uit de roulatie zijn. Verder ontbreekt Arek Radomski met een enkelblessure. Ook Willem II kent weinig problemen. Middenvelder Ibrahim Kargbo, die tot nu toe alle competitiewedstrijden meespeelde, is geschorst. Daarnaast is middenvelder Deul al een tijdje uit de roulatie.

Afwezig
Rutger Worm (schouder)
Arek Radomski (enkel)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui, 
Sibum, Davids, Schöne
Saidi, Van Beukering, Bouaouzan

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 20 9 5 6 32 25
Uit 20 4 5 11 23 40
Totaal 40 13 10 17 55 65
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan