Vooruitblik NEC – PSV

Aan het begin van elk seizoen heeft iedere voetbalfan zo zijn eigen gedachten over waar de favoriete club op het eind van de rit zou moeten staan. In Nijmegen en Eindhoven is dat net zo. Verschil tussen deze twee steden is dat het in Eindhoven bijna een zekerheidje aan het worden is dat zij na 34 duels koploper zijn. Bij NEC is het voorspellen wat minder makkelijk, coach Been had de voorzichtige hoop hoger te eindigen dan de vorige jaargang.

Dat zou betekenen dat NEC minimaal 9e zou moeten worden, deze plek is nog altijd mogelijk. Daarvoor zullen de rood-groen-zwarten nog flink wat punten moeten pakken in de resterende vier duels en hopen dat de concurrentie punten morst. Na de Vlaamse zege in Venlo is nu PSV aan de beurt. Zijn we zaterdag in staat om het feestje in Eindhoven nog even uit te stellen? Het duel leeft, getuige het feit dat De Goffert al enkele dagen is uitverkocht.

Vorig seizoen won NEC in de eigen Goffert door twee treffers van Holman. Dat Cocu toen nog tegen scoorde bracht de winst niet in gevaar, al maakten wij het ons onnodig moeilijk door de vele kansen niet te benutten. Een seizoen eerder waren die kansen op een hand te tellen, mede door de vroege treffer van Kone; 0-2. Aan het begin van het huidige seizoen scoorde PSV ook al vroeg tijdens het uitduel in Eindhoven. Laten we hopen dat Muslu de lampjes dit keer geen (afscheids)kadootje gunt.

07-04-2007 NEC PSV 2-1
26-12-2005 NEC PSV 0-2
18-09-2004 NEC PSV 0-3

meer statistieken

De selectie van de Eindhovenaren herbergt twee voormalige NEC-spelers. Beiden kunnen niet rekenen op veel speelminuten. Bas Roorda is een waardige stand-in voor Gomes en Mike Zonneveld pakt af en toe zijn wedstrijden mee. Tim Janssen heeft een historie in de lichtstad. Hij doorliep er de jeugdopleiding.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, Van Beukering, Lens.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 31 5 10 16 32 69
Uit 32 0 3 29 11 75
Totaal 63 5 13 45 43 144


Maar zaterdag even niet!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan