Vooruitblik: NEC – ADO Den Haag

Wakker worden allemaal! Terwijl idereen nog even rustig bovenop die roze wolk zit na te genieten staat het volgende duel al weer voor de deur. Zondagochtend wacht ADO Den Haag in de Goffert en de Hagenaars hebben al aangegeven graag te willen profiteren van de vermoeidheid die het treffen met Udinese heeft gebracht. Geen gekke gedachte want de vorige thuiswedstrijd, tegen Utrecht, viel na de stunt in Moskou en bracht een vermoeid NEC op de mat. Het zou niet de eerste keer zijn dat ADO profiteert van Europese beslommeringen want de laatste nederlaag in eigen huis was vijf jaar geleden, drie dagen na het bezoek aan Krakow. Enige verschil is dat we het hebben over Europese uitwedstrijden, de vermoeienissen na de vorige Europese thuiswedstrijd (Spurs) bleken minder groot, Volendam werd compleet weggeblazen. Ook dat gevoel is bij Den Haag bekend, twee jaar geleden speelde een ontketend NEC onder aanvoering van David Jones ADO na rust helemaal zoek.

De Hofstedelingen beleven een wisselvallig seizoen. De start was met twee klinkende overwinningen (5-2 bij Sparta en 3-0 tegen AZ) zeer voortvarend, maar daarna kwam de klad er in. In de elf duels die volgden werden slechts 4 punten behaald, waarvan drie thuis tegen Volendam (2-0). In de andere tien duels maakten de mannen van trainer Wetzel, die vorig jaar vakkundig oude werkgever VVV liet degraderen ten faveure van de nieuwe werkgever ADO, slechts vier goals. Twee weken terug echter hadden de hagenaars slechts één duel nodig voor een dergelijk aantal. In Breda kreeg NAC met 0-4 op de broek. Ook van Roda werd niet verloren (1-1), waardoor het gat met de nummer laatst nu weer comfortabel (6 punten) is.

De wedstrijd is door de autoriteiten weer van een extreem veiligheidsrisico voorzien en dat betekent dat we ons vlak na het ontbijt al moeten melden voor de aftrap. Regelmatig worden stadions versiert met spandoeken met de tekst 12.30 uur = kut, maar daar heeft de KNVB natuurlijk geen boodschap. In Den Haag begint de ‘instapprocedure’ zelfs al om 9 uur! Elke keer weer verbazingwekkend dat er toch nog mensen meekomen. Desondanks zal van NEC kant iedereen er wel weer zijn, al was het maar om de helden van Been nog eeens te bedanken voor al het moois in 2008. Kom op NEC!!

29-04-2007

NEC

– ADO Den Haag    3-2  
22-01-2006

NEC

– ADO Den Haag 5-0  
13-02-2005

NEC

– ADO Den Haag 1-1  
28-09-2003

NEC

– ADO Den Haag 1-2  
19-11-1997

NEC

– ADO Den Haag 2-1  
14-08-1993

NEC

– ADO Den Haag 0-1 1e divisie

meer statistieken

Zowel NEC als Den Haag kennen nauwelijks personele problemen. Het is nog even afwachten hoe iedereen ‘Udinese’ heeft overleeft, maar het lijkt er op dat we weer in de sterkste samenstelling kunnen aantreden. Dat geldt ook voor Den Haag, dat alleen Van Hese mist met een hamstringblessure. Voor El Akchaoui wordt het een weerzien met zijn oude club, bij Den Haag spelen geen ex NEC’ers, al zullen Rankovic en Knopper ongetwijfeld een warm welkom krijgen.

Afwezig
Rutger Worm (schouderblessure)
Joey brock (knieblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui,
Sibum, Davids, Schöne
Saidi, Janssen, Bouaouzan

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 20 7 6 7 25 26
Uit 20 6 3 11 18 32
Totaal 40 13 9 18 43 58
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan