Reacties Been, El-Ak en John op de loting

Van de site van Telgraaf.nl

Bij NEC is vrijdagmiddag verheugd gereageerd op het resultaat van de loting voor de zestiende finales van de UEFA Cup. De club uit Nijmegen neemt het op tegen Hamburger SV. NEC ontvangt de Duitsers op 18 of 19 februari. De return is op 26 februari.

Hele mooie loting dit”, stelde trainer Mario Been. „Super voor het publiek ook, lekker dichtbij. Er lopen ook een paar Hollanders bij Hamburger SV, dat is ook leuk. Ik had niet echt een voorkeur al had ik misschien liever geen Duitse ploeg gehad. Ik vind dat zij altijd iets extra’s hebben, een stukje meer werklust en inzet.”

Verdediger Youssef El-Akchaoui geeft zijn ploeg een redelijke kans op een ticket voor de achtste finales, waarin Bordeaux of Galatasaray dan de tegenstander is. „Ik schat onze kansen om verder te bekeren in op 50-50. We kunnen in onze thuiswedstrijd waarschijnlijk uitmaken wie er door zal gaan.”

Collins John reageerde ook lyrisch. "Dit is echt top! Het was mijn droom om tegen HSV te loten en tegen hen te spelen. Ik zei het gisteren na de wedstrijd tegen Udinese al. HSV had mijn absolute voorkeur. Nigel de Jong ken ik goed. We hebben samen gespeeld bij Oranje onder 17, onder 18, onder 19 en Jong Oranje ook nog. In de jeugd speelden we juist vaak tégen elkaar. Tuurlijk wordt het moeilijk, maar liever dit dan tegen een Franse ploeg met allemaal van die snelle donkere jongens of tegen Italianen, zoals gisteren."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.