Vonken op de training

De Gelderlander van vandaag brengt het onderstaande nieuws.

Olsson neemt de plaats van Pothuizen over
Been voert slechts een verandering door in opstelling van NEC.

Ondanks de druilerige omstandigheden sprongen de von­ken er af gisteren tijdens de trai­ning van NEC. De ploeg van Ma­rio Been speelde in de aanloop naar de uitwedstrijd van zondag te­gen Heerenveen verschillende par­tijvormen, waarbij de trainer langs de kant zijn pupillen herhaaldelijk tot voorzichtigheid moest manen.

De kater van de dure thuisnede­laag tegen Excelsior leek inmiddels verwerkt, al had dat een tijdje ge­duurd. „Na zo’n debacle gaan de koppies wel even naar beneden”, had Been in het begin van de week gemerkt. Maar uiteindelijk had hij zijn ploeg weer op de rails gekregen. „ Zo’n klap komt hard aan, maar aan de andere kant verloren we niet omdat we er geen reet van bakten. Zelfs Lokhoff (de trainer van Excelsior, red) had toegegeven dat er maar één ploeg die avond ge­voetbald had en dat waren wij.”

Een dergelijk scenario ligt zondag niet voor de hand beseft de Rotter­dammer maar al te goed. „Heeren­veen is een bijzonder lastige ploeg. Maar weinig ploegen kunnen daar winnen. Ze spelen met twee diepe spitsen, hangende mensen aan de zijkanten en sterke lopende spe­lers als Sulejmani en Bradley. Wij zullen vooral goed moeten staan en toeslaan met onze snelle men­sen voorin.” achterin neemt Jonas Olsson zijn plaats in het centrum weer in. De Zweedse verdediger is opvallend snel hersteld van zijn gescheurde enkelbanden, maar werd tegen Ex­celsior nog op de bank gehouden. Nu neemt Olsson de positie van Patrick Pothuizen weer over. „Het is de enige verandering die ik door­voer”, zei Been. Olsson was blij dat hij weer mocht spelen en wist dat de toegenomen concurrentie de ploeg alleen maar sterker maakt. „ Zo goed als Patrick gespeeld heeft. Dat houdt mij scherp. Net als die andere jongens die erbij gekomen zijn. Dat de trai­ner mij er naast zette, kon ik wel begrijpen. Je gaat niet wisselen in een ploeg die drie keer achter el­kaar gewonnen heeft.”

En dat hadden er net zo goed vier kunnen zijn, besefte Olsson. „ Bal op de paal van Brett. Lens tegen de lat. Die kopbal van mij. Ze wil­den er gewoon niet in”, kreunde de Zweed bij die herinnering aan de gemiste kansen tegen Excelsior. „Maar tegen Heeenveen kunnen we het zondag zo maar weer om­draaien. Ik vind dat we dit jaar goe­de wedstrijden spelen. En tegen sterke ploegen is het trouwens toch altijd anders. Vaak spelen we met NEC juist dan onze goede wedstrijden.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.