DTH-onderzoek: Het Skoffeltje vs. Cuba libre

Raar maar waar. Waar vroeger de deuren op slot gingen en de rolluiken naar beneden bij in aantocht zijnde voetbalsupporters, daar lijkt nu een ware concurrentiestrijd te zijn losgebarsten om de voetbalsupporters binnen te krijgen. In Heerenveen kent iedereen al jaren het Skoffeltje, maar ze lijken concurrentie te kijgen van discotheek Cuba libre die met een waar mediaoffensief is gekomen. Maar waar moeten we morgen nu naar toe? Tijd voor een ongedegen, niet representatief en onderzoekstechnisch volledig afgekeurd DTH-onderzoek!

Een vluchtige blik op de websites van beide gelegenheden laat zien dat het twee totaal verschillende tenten zijn, dus dat maakt het allemaal wel iets makkelijker. Het skoffeltje is meer een rock-café waar je ook kunt darten met een hoog halve liter bier gehalte. Cuba libre is meer salsa, R&B hip hop en house met een hoog Bacardi gehalte. Qua sfeer is het Skoffeltje een beetje te vergelijken met Backstage in Nijmegen en Cuba libre doet qua sfeer meer denken aan voormalige discotheek Taboe in Nijmegen in het Vlaamsegas. Beide gelegenheden zitten trouwens erg dicht bij elkaar (loopafstand 30 meter), dus mocht het bij de één tegenvallen dan ben je snel bij de ander.

Dat foto’s niet altijd een toegevoegde waarde hebben, blijkt ook weer eens tijdens de grondige website-inspectie. Hulde voor één van onze medewerkers die eerder deze week het stuk plaatste over Cuba libre met die foto, want dat is typisch een gevalletje van een speld in een hooiberg vinden. Niet dat de Nijmeegse vrouwen allemaal eruit zien als mooie meiden op een zonnige dag in Krakow, maar toch, het oog wil ook wat. In het Skoffeltje moet je niet eens aan mooie dames willen denken, maar daar hebben ze wel de wedstrijd live op het scherm. Ideaal voor de stadionverboden die een leuk dagje willen hebben, maar niet naar binnen kunnen (of zeg ik nu iets engs Coen?)

Kijken we in de geschiedenis dan is dat duidelijk in het voordeel van het Skoffeltje. Die kroeg heet al jaren zo en dat lijkt toch wat beter te zijn dan een tent die in korte tijd drie keer van naam is veranderd. Cuba libre heette nog niet zo lang geleden Liberty, daarna discotheek De Muis en nu dus Cuba libre. Maar een beetje onderzoek moet natuurlijk ook bestaan uit een fysiek bezoek en gelukkig hebben wij in Heerenveen een echte NEC-fan zitten die weet van de hoed en de rand. Cuba libre blijkt meer een soort jongerendisco. Regelmatig zijn er feestjes voor de schooljeugd. Normaal gesproken mag er ook niet geblowd worden (in het Skoffeltje kan dat wel!), maar we mogen aannemen dat de zin in het persbericht  “op dit soort dagen knijpen wij een oogje dicht wat betreft strenge regels”  hier betrekking op heeft. Overigens is een andere zin in het persbericht van Cuba libre niet echt iets dat met gejuich ontvangen zal worden:  “Uiteraard zorgen wij zelf voor voldoende beveiliging.” Onze man ter plekke wist te melden dat het hier om twee koelkasten van uitsmijters gaat. Zie je helemaal geen koelkast, maar wel een videocamera, wees dan niet bang. Dat is namelijk geen politieteam dat stiekem aan het filmen is, maar onze eigen DTH-man van "rondje om", die naast zijn bekende foto’s deze keer ook bewegende beelden gaat maken rond deze wedstrijd. In de loop van de week zullen deze beelden hier te zien zijn.

Eindconclusie van dit “onderzoek”:
Een bekend spreekwoord is: Verandering van spijs doet eten, dus wie weet. Misschien is Cuba libre het wel helemaal. Wie echter de keiharde conclusies uit dit DTH-onderzoek ter harte neemt, kan niet anders concluderen, dan dat het Skoffeltje de beste keuze is. Tot morgen!

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.