Van Beukering sonjabakkert zich terug in de selectie

Jhon van Beukering is weer in genade aangenomen. Na een supersonisch dieet waarin de aanvaller liefst 7,5 kilo afviel keerde hij vandaag weer terug bij de selectie. Algemeen Dagblad had onderstaand vraaggesprekje met het idool van alle lijnende vrouwen:

Een week geleden woog je 90 kilo en werd je vanwege overgewicht teruggezet naar Jong NEC. Nu ben je al 82,5 kilo. Hoe heb je dat zó snel gedaan?
Van Beukering: ,,Het is heel simpel: hard trainen. Ik heb thuis een eigen krachthonk, met een fiets, een boksbal en een loopbandje en daar ben ik vorige week direct begonnen met trainen. Zo ben ik telkens meer en meer afgevallen. Nu zit ik dus al op het gewicht wat de club wil.”

Hoe kon het dat je vorige week te zwaar was?
,, De avond voor de weging was ik uit eten geweest. En die morgen zelf had ik stevig ontbeten. Dus daardoor zat ik sowieso iets hoger dan normaal is.”

Je zult in de toekomst dus op je eetpatroon moeten letten?
,,Inderdaad. Kijk, ik eet altijd normaal. Alleen in de avonduren moet ik oppassen met wat ik nog eet. Als ik dan nu honger heb, neem ik bijvoorbeeld een stukje fruit in plaats van iets hartigs.”

Het was niet de eerste keer dat je te zwaar was. Je kunt stellen dat je met enorme gewichtsschommelingen te maken hebt?
,,Als ik iets eet, dan lijkt het alsof de kilo’s er zo aanschieten. Maar als ik dan vervolgens hard train, vliegen de kilo’s er ook altijd weer af. Ik zeg eerlijk, ook ik schrok vorige week toen ik op die weegschaal stond. In eerste instantie geloofde ik het niet, maar ik zag het getal ook zelf op het schermpje staan. Op dat moment wist ik wél dat de kilo’s er allemaal vlug weer af zouden zijn.”

Toch zette trainer Mario Been je uit de selectie.
,, De trainer vertelde me wat de consequentie was van het te zwaar zijn en dat hij het niet kon maken naar de groep toe me bij de selectie te houden. Ik kon alleen beamen dat hij daar gelijk in had.”

Been zei zelfs dat, indien je eind december niet op je streefgewicht zou zitten, NEC in de winterstop afscheid van je had moeten nemen.
,, Dat is wel heel vergezocht. Maar als de trainer het zegt, dan zal het wel kloppen. Bang was ik daar ieder geval niet voor.”

En hoe gaat het nu verder?
,,Ik zit weer vast bij de selectie en ga mijn stinkende best doen voor de ploeg. Of ik zaterdag tegen NAC speel, dat zie ik dan wel.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan