Been schrikt niet van conditie Radomski

Vandaag in de Gelderlander.

NEC-trainer beslist vanmiddag of Pool aangetrokken wordt

Aan de rand van het trainingsveld houden twee kinde­ren aarzelend hun pennen om­hoog. Ze kennen de voetballer niet, maar hij draagt de spullen van NEC. Dat moet een handteke­ning waard zijn. Edoch, Arek Ra­domski (31) schudt vriendelijk, maar beslist met zijn hoofd. „Mijn handtekening willen jullie niet. Ik ben nog geen speler van NEC. Mis­schien over een paar dagen wel. Kom dan gerust terug.”

De oud- international (29 inter­lands voor Polen) deed gisteren een eerste poging de verantwoor­delijken bij NEC van zijn kwalitei­ten te overtuigen. Zaterdag spelen de Nijmegenaren een oefenwed­strijd tegen de amateurs van NSC, maar dat duel in Nijkerk is nog niet aan Radomski besteed. „Ik heb 3 maanden vakantie gehad. Conditioneel zit ik op 60 pro­cent. Dan loop ik alleen maar kans om geblesseerd te raken.”

Na een half uurtje steunde hij gis­termorgen voor het eerst met de handen op de knieën. „Die zit er al aardig doorheen”, zag Mario Been, die vandaag na de grote trai­ningspartij een definitief oordeel over Radomski zal vellen. „ Geen probleem. Iets simpelers is er niet. Ik ken Arek uit zijn periode bij Heerenveen. Toen vond ik al dat Feyenoord hem moest kopen. Hij stond altijd goed, had een geweldi­ge passing. Hij zág het voetbal. Ik heb snel genoeg in de gaten of dat allemaal nog aanwezig is.”
Het feit dat de Pool conditioneel mijlenver achter ligt op de rest van zijn ploeg, verontrustte Been niet. „Daar moet je overheen kunnen kijken. Conditie kun je bijspijke­ren.

Dan zal hij er bij de start van het seizoen niet staan. Maar als je straks een speler kunt opstellen met ervaring. Met bijna dertig in­terlands. Dan is dat belangrijker. Want daar hebben we er niet zo­veel van.”

Radomski twijfelt in elk geval niet aan zijn eigen kwaliteiten. En dat terwijl zijn derde en laatste sei­zoen bij Austria Wien vooral in het teken stond van een ernstige knieblessure. „ Op 2 mei 2007 scheurde ik mijn kruisband. Nota bene in de bekerfinale. Misschien dat ik daarom aanvankelijk heb doorgespeeld. Maar in de rust ging het echt niet meer. Op 24 mei ben ik geopereerd. In januari van dit jaar sloot ik weer aan bij de groep, maar toen ik aangaf dat ik mijn contract niet wilde verlengen, kwam ik nauwelijks meer aan de bak.”

Dankzij een trainerswissel speelde de middenvelder nog de laatste ze­ven wedstrijden van het seizoen, waarna Radomski met vrouw en drie kinderen op vakantie ging naar zijn vaderland. Toen het ge­zin terugkeerde naar Wenen, vroeg de Pool of hij bij zijn oude club AustriaWien zijn conditie op peil mocht brengen. „Maar daar was ik niet meer welkom. Ik wilde voor mezelf gaan lopen, maar al­leen is maar alleen, hè”, geeft hij aan dat daar niet veel van terecht gekomen is. Via zijn zaakwaarnemer hoorde hij van belangstelling uit Rusland en Griekenland. „ Maar dat wilde ik mijn gezin niet aandoen. Het liefst ga ik naar Duitsland. Vanwe­ge de kinderen. Die spreken na drie jaar Austria Wien al aardig Duits.” Maar nu is hij in Nijme­gen. „ Geen probleem. NEC is een rustige, leuke club. Ik hoop dat ik ze hier in twee dagen kan overtui­gen. En dan teken ik het liefst voor twee jaar.”


Arek Radomski haalt uit tijdens zijn eerste training op De Eendracht.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan