Steun voor NEC vanuit Atlanta

Vandaag in de Gelderlander

Steun voor NEC vanuit Atlanta

Het was een mailtje dat deze week bij NEC binnen­kwam: Vanuit Atlanta, Georgia, USA, wens ik jullie heel veel succes tegen Udine­se! Ik zal live meekijken en schreeuw heel Atlanta bij elkaar als er gewon­nen wordt door de Nijmegenaren!

Pieter Jan van der Molen „Toen ik 14 was, werd ik aangesto­ken met het NEC-virus. Ik heb toen samen met mijn vader in Vak E een seizoenskaart gekocht, in het legendarische ‘Jack de Gier en Gorgi Hristov- jaar’. We hebben dit toen een paar jaar met plezier vol­gehouden”, laat Van der Molen vanuit Atlanta weten.

„ Daarna ben ik met een stel vrien­den naar vak G verhuisd. De Gof­fert is wat mij betreft het enige sta­dion vol sfeer en met perfecte en­tourage. Ik zat altijd op de tweede rij, als je daar zit ben je dichtbij het veld. De kleurencombinatie rood zwart en groen vind ik uniek en prachtig. Lekker zingen, schreeuwen en gek doen. Dat mis ik wel.”

Van der Molen studeert Internatio­nal Hospitality Management in Leeuwarden. „ Een deel van deze studie bestaat uit het volgen van een stage ergens in de wereld. Ik heb gekozen voor een bedrijf in At­lanta, in de staat Georgia in de USA. Dit is een prachtig luxueus resort: Chateau Elan winery & re­sort.”

Vanavond zit hij voor de buis. „ Ik zorg dat ik in ieder geval alle Euro­pese wedstrijden van NEC live kan volgen via internet. Ik zit dan in de huiskamer met mijn NEC-shirt, nog ondertekend door oud-trainer Johan Neeskens. Ik heb mijn NEC- sjaaltje om en een van de muren is bedekt met een NEC-vlag. Samenvattingen van wedstrijden kijk ik alleen maar als ik weet dat NEC gewonnen heeft. Dan word ik alsnog helemaal gek van enthousiasme! Ik volg het wel en wee van NEC nog dagelijks via verschillende websites. Ik krijg dan veel heimwee naar Nijmegen, NEC en natuurlijk naar mijn fami­lie. Ik heb vier jaar geleden ‘Nijme­gen’ op mijn arm laten tatoeëren en ben er nog elke dag trots op.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.