Stadionverboden

Gisteren was het zover.  Enkele zware criminelen moesten zich melden bij het NEC tribunaal, omdat ze op het vak zaten waar ze een kaartje voor hadden gekocht.  Gelukkig zegevierde het recht en werden de meeste van de 14 verdachten vrijgesproken op een enkeling uit een ander vak na, die zich wel met een logische reden moest verantwoorden.

Volgens één van de verdachten was het delict dat ze misschien wel deel uit zouden kunnen maken van een dreigende groep die gekenmerkt zouden kunnen worden als het type hooligan. Natuurlijk is het ernstig dat je als "normale" supporter in de buurt van hooligans staat, ook al doe je verder niks verkeerds. Kijk dus voortaan goed rond bij (uit)wedstrijden of bij het stadion. Wie namelijk bij dreigend uitziende louche figuren staat, maakt kans op een gesprek bij de commissie stadionverboden om te horen dat veiligheid boven alles gaat. Het type hooligan is te herkennen aan de volgende kenmerken:

Trainingsjas of bomberjack, lang haar of een kale kop, schunnig en sexueel getint taalgebruik, staat vaak met de handen omhoog of hangt in het prikkeldraad, rookt buiten het stadion (misschien zelfs een joint!) en kan in het bezit zijn van een blik bier. Indien U dergelijke personen aantreft, blijf dan niet staan, maar ren snel weg en waarschuw direct de dichtstbijzijnde steward.  

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan