Sibum: “Bij NEC kan ik belangrijk zijn”

Vandaag is er op FC Update een interview te lezen met Bas Sibum. Ondanks dat we er zwaar belabberd voor staan hoopt Sibum toch zijn steentje te kunnen bijdragen bij NEC. "Bij NEC kan ik belangrijk zijn."

Ook Mario Been is blij dat Sibum de overstap van Kerkrade naar Nijmegen heeft gemaakt. "Sibum is een type speler dat in de huidige selectie ontbreekt. Een speler met een echte winnaarsmentaliteit."

Sibum verliet een subtopper voor een (van de grootste?) degradatiekandidaten van dit seizoen. "Voorlopig is het een overgang van top naar flop", geeft de geboren Drent toe. "Het is een rare periode geweest. De transfer ging erg snel, maar tijdens mijn eerste wedstrijd voor NEC heb ik wel goed gespeeld. Aan het einde was ik wel kapot want ik was een paar weken niet aan voetballen toegekomen."

"Als elftal staan we best goed, maar we delen echt cadeautjes uit", merkt de middenvelder op. "Tegen Ajax hadden we eigenlijk al moeten winnen en op bezoek bij FC Groningen doen we onszelf echt de das om. We geven een onnodige penalty weg en incasseren een domme rode kaart. Dan maak je het de tegenstander wel heel makkelijk."

Sibum heeft gelukkig nog wel vertrouwen dat de huidige selectie de weg naar boven kan inslaan. "Het is erg lastig maar we hebben voldoende kwaliteiten om het te redden. We moeten elkaar recht in de ogen kijken en beseffen dat fouten in deze fase dodelijk kunnen zijn. Voor NEC is het zaak om volwassen te worden. De resultaten moeten beter en daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen."


Bas Sibum is in zijn tweede wedstrijd al aanvoerder na de rode kaart van Peter Wisgerhof.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan