Reacties van “El-Ak”, Been, Schöne, Worm en Wisgerhof

‘El-Ak’: nu moeten we Udinese pakken

NEC-verdediger Youssef El-Akchaoui was opgetogen na de zege tegen Spartak Moskou. "Dit is top."

"We hadden al vanaf minuut 1 door dat we ze konden pakken, ook na die tegengoal. We komen vaker terug van een achterstand. We zijn heel cool gebleven. En zij trapten op een gegeven moment alleen maar ballen weg", stelde ‘El-Ak’.

"Nu moeten we Udinese pakken. Dat zijn we verplicht aan alles en iedereen. Als je zover bent, moet je het ook afmaken in de Goffert", vindt de linksback. Het thuisduel tegen Udinese is op donderdag 18 december.

Mario Been: trots en heel boos

NEC-trainer Mario Been was na de zege op Spartak Moskou "trots en heel boos".

"We hadden een strijdplan en dan kom je in de 2e minuut achter omdat je je taken niet uitvoert. In de rust ben ik heel pissig geweest op alles. We moeten in dit soort wedstrijden wat slimmer zijn", vindt Been.

"Op basis van de tweede helft alle lof. We zijn de terechte winnaar. Het geeft aan dat de ploeg veerkracht heeft. We zijn 90 minuten de meerdere van Spartak en we hebben de wedstrijd om kunnen draaien. Udinese wordt een spektakel", kijkt Been vooruit.

Adrenaline spuit door lijf Schöne

Lasse Schöne hield kort voor tijd het hoofd koel toen hij de ruimte voor het beslissende schot zag.

"Ik had al een paar keer een steekpass gegeven", zegt de matchwinnaar van NEC. "Nu trok Collins John mooi het gat en zag ik de verre hoek vrij. Dus ik besloot te schieten. Daarna dook iedereen bovenop me. Dat doet wel zeer, maar iedereen was uitzinnig."

Op de achtergrond juichen de fans, minuten na de wedstrijd nog voluit voor de spelers. "Ik voel de adrenaline nog steeds in mijn lijf. Stappen zal er niet inzitten. Colaatje drinken en op tijd naar bed, denk ik."

Worm blijft koel in verhitte strijd

Rutger Worm speelde ongeveer een kwartier mee tegen Spartak. Hij viel, net als Van Beukering en John, uitestekend in na rust.

"Het ging heel lekker", weet Worm. "De trainer had vooraf gezegd dat de keeper niet goed was op lage schoten. Nou, die hoge van mij had ‘ie mooi te pakken. Ik zei tegen Dominique Scholten dat ik zijn shirtje wel wilde hebben. Dat heeft hij toen geregeld. Zo blijft dit me altijd bij."

Na de 1-2 kopte Worm rustig terug op Babos in een verhit gevecht om de bal. "Het is een moment opname. Ik wist wat er moest gebeuren en deed dat gewoon."

Centraal duo blijft achterin staan

Bij de bevrijdende goal van Lasse Schöne dook iedereen op de doelpuntenmaker. Peter Wisgerhof en Ramon Zomer bleven liever even achterin staan.

"We hadden het scenario Zagreb in ons hoofd", zegt Wisgerhof. "Je weet nooit of ze ineens snel komen. Wij zijn dus maar blijven staan, anders is iedereen wat anders aan het doen dan de voorsprong verdedigen. Dat feest zou later wel komen. En zo is het ook."

NEC is clubgeschiedenis aan het schrijven. "We zijn al niet meer het lelijke eendje van Nederland en ook in het buitenland proef je meer respect."

Bron: Omroep Gelderland.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan