Rekenen voor gevorderden: Groep D

Na lang stoeien op de vaak vage regels van de Uefa en de hulp van Tim Hulsen van eredivisiestats.nl , hier alle mogelijkheden van ons cluppie in groep D op een rijtje:

Overwinning NEC:

Speelt Spartak gelijk of verliezen ze? NEC gaat door!

Wint Spartak? Heeft Spartak een beter doelsaldo tegen Tottenham Hotspur, dan wij tegen Udinese, dan is Spartak door. Bij een gelijk totaal doelsaldo telt het aantal goals voor. Als dit gelijk is, telt het aantal gescoorde uitdoelpunten. Is dit ook gelijk, dan gaat Spartak door op basis van hun twee uitoverwinningen.

Bij een overwinning met een verschil van 3 goals in het voordeel van NEC, maakt het niet uit wat de uitslag in Londen is, want dan is of Spartak of Tottenham het bokje.

 
Gelijkspel NEC:

Spartak wint? NEC uitgeschakeld met een vierde plaats in de poule.

Gelijkspel Spartak? NEC gaat door, mits het totaal aantal gescoorde goals van Spartak niet meer is dan totaal aantal gescoorde goals van NEC. Op dit moment heeft NEC 1 goal meer gescoord dan Spartak. In het uitzonderlijke geval van exact hetzelfde totale doelsaldo als ook hetzelfde aantal uitoverwinningen en uitgoals, dan is NEC alsnog uitgeschakeld.

Nederlaag Spartak? NEC gaat door!

Verlies NEC:

Winst of gelijkspel Spartak? NEC is uitgeschakeld. Bij een hele grote nederlaag zou NEC zelfs 5e kunnen worden.

Een nederlaag van NEC van 5 goals of meer? NEC hoe dan ook uitgeschakeld, ongeacht een eventuele nederlaag van Spartak.

Verlies Spartak?
Heeft Spartak een beter doelsaldo tegen Tottenham Hotspur, dan wij tegen Udinese, dan is Spartak door. Bij een gelijk doelsaldo bij beide wedstrijden gaat NEC door, mits het totaal aantal gescoorde goals van Spartak niet meer is dan totaal aantal gescoorde goals van NEC. Op dit moment heeft NEC 1 goal meer gescoord dan Spartak. In het uitzonderlijke geval van exact hetzelfde totale doelsaldo als ook hetzelfde aantal uitoverwinningen en uitgoals, dan is NEC alsnog uitgeschakeld.

Zowel NEC als Spartak verliezen met een nulletje of 5? In dit theoretische geval zou Dinamo Zagreb nog derde kunnen worden.

 
Voor de liefhebbers een screenshot van de uitslag en de stand in de groep met nog één wedstrijd te spelen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan