Reacties na FC Groningen – NEC

Van Beukering: sterker en lichter

Jhonny van Beukering viel tegen Groningen getergd in, net als in de wedstrijd eerder tegen FC Twente. "Je wilt graag in de basis starten", zegt de aanvaller. "Dat lukt niet door mijn eigen stomme fout. Ik ben te zwaar. Daar moet je voor boeten. Als je speelt wil je wat terug doen door je 100% in te zetten. Ik heb deze week vier wedstrijden gespeeld. Ik voel dat ik sterker word. Sterker en lichter." Van Beukering maakt zich zorgen over hoe het gaat met NEC. Iedereen wint deze weken wel ene keer, behalve wij. Dat moet snel veranderen. Zondag moeten we alles geven voor winst."

El-Akchaoui: hooghouden niet erg 

De uitwedstrijd van NEC in groningen was een bijna exacte kopie van de confrontatie tussen dezelfde clubs in Nijmegen. "Niet erg", zegt verdediger Youssef El-Akchaoui over het feit dat het ook 5-1 werd, met rode kaart en een beetje irritant hooghouden op het laatst. De verdediger deed dat in Nijmegen. Toen was FC Groningen heel boos op hem. "We speelden na rust één-tegen-één over het hele veld. Na de rode kaart voor Wisgerhof ging dat niet meer. Dan kom je iemand tekort. Dan blijft de optie ‘wedstrijd uitspelen en snel vergeten’ alleen over."

Bron: Omroep Gelderland

Been: "In vijf minuten weg gegeven"

Mario Been was zondag nog de gevierde coach nadat zijn NEC een punt had gepakt tegen Ajax (1-1). Woensdag ging de ploeg van de Rotterdammer troosteloos onderuit tegen FC Groningen (4-1). "Als je ziet hoe we het in vijf minuten weggeven, dat is gewoon naïef", moppert de oud-coach van Excelsior, doelend op de twee goals van Mark-Jan Fledderus in de 31ste en 35ste minuut. "Daarvoor stonden we goed, zonder veel te creëren overigens. Maar ook Groningen was niet gevaarlijk."

Been vond de penalty die Youssef El-Akchaoui veroorzaakte en waaruit Fledderus de 1-0 binnenschoot, onnodig. "De speler ging richting de achterlijn, dan hoeft zoiets niet." Toen aanvoerder Peter Wisgerhof na rust rood kreeg (tweemaal geel), was het volgens de oefenmeester gespeeld. "Daarna was het een formaliteit. Maar goed, we moeten door en leren van deze momenten. Als je dat niet doet, dan blijf je staan waar je nu staat. En dat willen we absoluut niet."

Bron: Voetbalprimeur.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan