Leonardo; de een schudt zijn hoofd, de ander grijnst

Vandaag in de Gelderlander.

Zaakwaarnemer van Braziliaan beweert dat NEC al klaar zit.

Naast hem op de bank zaten gisteravond louter spelers die een dag eerder nog een volledi­ge wedstrijd met Jong NEC had­den afgewerkt. Mario Been miste zes spelers en dat was iets te veel van het goede tegen een ploeg als Espanyol, wist de coach van de Nij­meegse eredivisionist.

„Ik hoop niet dat we tijdens het seizoen in zo’n situatie komen”, gruwde Been. „Maar het geeft tege­lijkertijd wel aan dat we nog een paar spelers kunnen gebruiken.”

Een naam die gisteren weer eens nadrukkelijk genoemd werd, was die van Ajacied Leonardo. Volgens de zaakwaarnemer van de Brazili­aan zou NEC het geld al klaar heb­ben liggen om de transfer af te ron­den, maar wilde Leonardo nog een keer met Marco van Basten in conclaaf over zijn kansen in de Arena. Technisch directeur Carlos Aalbers haalde maar eens zijn schouders op over de uitspraken van de zaakwaarnemer, maar Been kreeg de grijns niet van zijn gezicht. „ Die man praat voor zijn beurt, maar we zitten in de start­blokken”, zei de Rotterdammer, die in het midden liet of dat was met een zak geld op de rug. „Maar de motor draait, hoor.”

De trainer was gisteren teruggeko­men op zijn voornemen om Arek Radomski een helft te laten spe­len. De Pool, die nog even moet wachten op het verlossende sein­tje dat zijn transfer ook fiscaal ge­zien in orde is, zat niet eens op de bank.
„Daar had ik Radomski en ook de eigen supporters geen plezier mee­gedaan. Arek moet helemaal fit zijn wil ik hem in dit soort wed­strijden opstellen. Daarom speelde hij niet, maar heeft hij vandaag wel twee keer getraind.”

De andere versterking, de Serviër Predrag Pavlovic, is helemaal fit, maar wachtte gisteren in zijn va­derland nog op een visum. „Dat krijgt hij donderdag,” beloofde Aal­bers die de beoogde aanwinst ’s middags nog telefonisch had ge­sproken. „En dan kan hij vrijdag meetrainen en zaterdag al meespe­len in de laatste oefenwedstrijd in Capelle.”

Dat is voor Richie Byrne niet meer weggelegd. De Ierse verdediger bleef tegen Espanyol waar hij was: op de bank naast Been, die hem vandaag zal vertellen dat NEC geen gebruik zal maken van zijn diensten. Byrne is afgetest.

Over de wedstrijd was de trainer kort. „De doelstelling was een goed resultaat halen. Het was jam­mer dat een aantal jongens waar ik nu een beroep op moest doen, zo gespannen was. Niemand hoeft bij mij namelijk bang te zijn om te falen. En we hadden natuurlijk ge­luk dat De la Peña tegen die dom­me rode kaart opliep. Tegen elf Spanjaarden hadden we het niet gered.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan