Gehavend NEC boeit niet

Vandaag in de Gelderlander.

Ongeslagen reeks blijft op het nippertje intact tegen Espanyol.

Toen iedereen zich al bijna verzoend had met de eerste nederlaag van NEC sinds een half jaar, sloeg Moestafa El Kabir gister­avond in een met 8.000 mensen goedgevulde Goffert alsnog toe. De speler uit het beloftenteam zet­te zijn ploeg tegen Espanyol een kwartier voor tijd op 1-1, waardoor de ongeslagen reeks van de Nijme­genaren intact bleef.

Het was een van de weinige licht­puntjes in het laatste serieuze oe­fenduel, waarin de thuisclub het moest doen met een reservebank waarop alleen maar spelers van Jong NEC hadden plaatsgenomen, die maandagavond nog vol aan de bak hadden gemoeten in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd te­gen Jong VVV-Venlo.

NEC miste gisteren te veel basis­spelers om de eigen supporters een leuke avond te bezorgen. Gá­bor Babos, Lasse Schöne en Yous­sef El-Akchaoui ontbraken door in­terlandverplichtingen, terwijl Rut­ger Worm, Patrick Pothuizen en Bas Sibum geblesseerd op de tribu­ne zaten. De laatste had maandag­avond nog negentig minuten met Jong NEC meegedaan, omdat Ma­rio Been hem tegen Espanyol niet wilde gebruiken aangezien de mid­denvelder voor de eerste competi­tiewedstrijd tegen De Graafschap geschorst is.

Sibum had last van een peesje on­der de voet, maar bleef daar zelf overigens redelijk laconiek onder. Dat kon van een aantal ploeggeno­ten niet gezegd worden. Hoewel de imposante ongeslagen reeks toch een steuntje in de rug zou moeten zijn en het gisteravond een oefenduel betrof, was de span­ning bij sommigen van het gezicht te scheppen.

Op dat moment hikte de thuisclub nog steeds tegen een 1-0 achter­stand aan omdat Moisés al na 23 minuten Espanyol – dat met zes ba­sisspelers uit de in 2007 verloren UEFA Cup-finale tegen Sevilla aan­trad – op een verdiende voor­sprong had gezet.

Zelfs toen De la Peña zich in de 36e minuut vergreep aan Mark Ot­ten – die de voormalige speler van Barcelona in het voorbijgaan eerst een provocerend tikje had gegeven – met rood kon vertrekken, was NEC niet bij machte om de regie over de wedstrijd te nemen. Na een ongekende reeks van zes maanden leek de 1-0 nederlaag dan ook onvermijdelijk tot Jhon van Beukering het luchtduel met doelman Kameni won en El Kabir profiteerde door de bal uit de lucht ineens in het lege doel te prikken.

De slotfase werd bij vlagen nog aantrekkelijk. De thuisclub mocht zelfs drie hoekschoppen nemen, maar achteraf was het terecht dat NEC slechts vijf euro voor een kaartje had gevraagd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan