Leiwa: “Nou, ik heb het tot nu geweldig naar mijn zin”

Voetbalzone.nl heeft onderstaande op haar site staan.

Acht seizoenen lang speelde hij zijn wedstrijden in het profvoetbal in de Nederlandse Eredivisie, met als hoogste doel strijden om een Europees plaatsbewijs. Inmiddels echter staat oud-NEC’er Jeffrey Leiwakabessy aan de poort van het walhalla dat Champions League heet, als hij en zijn Cypriotische werkgever Anorthosis Famagusta woensdagavond standhouden en zich ten koste van Olympiakos Piraeus kwalificeren voor het toernooi. Twee weken geleden verraste Anorthosis, waar ook voormalig Europees kampioen Traianos Dellas onder contract staat, vriend en vijand door in eigen huis ‘buurman’ Olympiakos met 3-0 een oorwassing te geven. Alle reden voor een uitbundig feest, maar Leiwakabessy (27) wil niet te vroeg juichen.

“Ik denk dat Olympiakos ons een beetje heeft onderschat”, sprak de geboren Arnhemmer tegenover het Algemeen Dagblad. “Dat deed Rapid Wien in de tweede ronde ook. Beide teams leken echt te denken: ‘Die Cyprioten rollen we wel even op.’” Anorthosis, titelverdediger in de eigen A Katigoria, is al sinds 15 juli druk doende zich te kwalificeren voor de Champions League.

In de tocht naar de Europese schijnwerpers werden het Armeense FC Pyunik (1-0, 2-0) en Rapid Wien (3-0, 1-3) tot nu toe redelijk eenvoudig terzijde geschoven. Leiwakabessy wil echter geen hoge verwachtingen kweken voor het aanstaande debuut in het miljoenenbal. “Als je eerlijk bent, heeft Olympiakos qua niveau meer in de Champions League te zoeken dan wij. Aan de andere kant, overleef je de voorronden, dan verdien je het ook om mee te doen aan de groepsfase.”

Leiwakabessy verruilde vorig jaar Alemannia Aachen na twee seizoenen voor het avontuur op Cyprus. “De nieuwe trainer zag het niet in me zitten en zette me van de ene op de andere dag op de tribune. Anorthosis was de eerste en enige club die concrete interesse toonde. Ik heb hier voor één jaar getekend, ik wilde eerste zien of het me beviel. Nou, ik heb het tot nu geweldig naar mijn zin.”


Leiwa tijdens een training van Anorthosis Famagusta

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan