Kijken, kijken, niet kopen!

De vakantieperiode zit er voor de meeste mensen weer op. Menig Nederlander zal de uitdrukking: “kijken, kijken, niet kopen” hebben gehoord op vakantie. Wij Nederlanders staan bekend als gierig omdat we weten dat we elke euro maar een keer uit kunnen geven en daar door meer kijken dan kopen.

Als NEC hier op in wilt spelen kunnen ze hun slogan, wij staan voor NEC, beter veranderen in: “kijken, kijken, niet kopen” Vandaag is Ryan Smith aan zijn proefperiode bij NEC begonnen. Menig NEC supporter is de tel kwijt geraakt van al die proefspelers. Hij is speler nummer zeven die tijdens de voorbereiding op dit seizoen op proef is om een gooi te doen naar een contract.

Van de zeven spelers:

Ryan Smit (Millwall, nog op proef)
Pedrag Pavlovic (Napredak Krusevac, nog op proef en heeft een voorcontract)
Arek Radomski (Austria Wien, heeft voor 2 jaar getekend)
Richie Byrne (Transfervrij, laatste club Aberdeen, geen contract gekregen)
Coskun Kayhan (Rapid Wien, geen contract gekregen)
Astrit Ajdarevic (Liverpool, geen contract/huurovereenkomst gekregen)
Gregory Nelson (AZ, geen contract gekregen)

heeft er maar één een contract gekregen te weten: Radomski. De komende dagen komt er duidelijkheid rond Pavlovic. Het moet wel heel raar lopen wil deze niet vastgelegd worden. Een gemiddelde van 1 op 7, we hebben wel eens spitsen gehad met een minder gemiddelde.

Maar wat is nou de toegevoegde waarde van die speler op proef laten komen en na een paar trainingen beslissen of ze wel of niet komen? Lens had een half jaar nodig om iets te laten zien. Natuurlijk begrijp ik dat we niet op nog een Hrepka zitten te wachten. Maar is het niet de taak van de scouting om aan te geven of een speler wel of niet moet komen? Dan heb je dit van te voren toch al bekeken? Wat de scouting betreft horen we alleen dat een verdediger die door de Gier is gescout weer terug mag en de drie musketiers (Looyen, de Groot en Aalbers) maken een snoepreisje naar China om Troisi 60 minuten in actie te zien en te besluiten dat hij niet komt. Spelersmakelaars zoeken NEC om spelers te slijten. Pavlovic zijn we zo op het spoor gekomen.

Nu weet ik dat negatief zijn makkelijker is dan positief. Ik weet ook dat we geen grote zak met geld hebben om alles en iedereen maar te halen, natuurlijk zullen Aalbers en Co hun best doen om versterkingen aan te trekken. Maar hoe serieus voel je je als spelers nu nog als NEC belt voor een proefperiode?

112


Herinnert u zich deze nog nog nog nog nog nog?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan