Jacco Swart: “De tijd is er rijp voor”

Vandaag op de site van De Gelderlander.

Zowel voetbalclub NEC als de gemeente Nijmegen wil alles op alles zetten om de topsportaccommodatie in en rond stadion De Goffert te bouwen. "We zijn niet net als Apeldoorn van plan om daar een dure shopping mall te bouwen maar een accommodatie voor én de sportwereld én de gezondheidszorg én het onderwijs. Die partijen hebben niet zo veel te maken met de crisis", zegt Paul Depla, sportwethouder van Nijmegen.

In en rond stadion De Goffert moet een topsporthal verrijzen waar diverse Nijmeegse topsportclubs onderdak vinden. De hal wordt deels onder de grond gebouwd en komt te liggen onder een glooiend dak dat begroeid is met gras.

Directeur Jacco Swart van NEC is eveneens vastbesloten de uitbreiding van Stadion De Goffert met 8000 zitplaatsen door te zetten. "De tijd is er rijp voor", zegt Swart. De uitbouw van het stadion is ook onderdeel van de toezeggingen die de club aan trainer Mario Been heeft gedaan voor hij zijn handtekening onder zijn contractverlenging zette, dat de club zowel in de spelersgroep als in de accommodatie zou investeren. In de oorspronkelijke opzet van het Huis der Topsport zou de gemeenteraad van Nijmegen medio dit jaar al groen licht gegeven moeten hebben. "Dat is niet gelukt", zegt Depla. "Maar dat vind ik niet zo erg. Als dat in 2009 gebeurt, is het ook goed. We moeten profiteren van de flow waarin NEC zit. Daarom is het zaak nu door te pakken. Hiermee kunnen we ook de sponsors ten noorden van de Waal duidelijk maken dat ze in Arnhem niks te zoeken hebben. Ze moeten hier zijn, in Nijmegen."


De Goffert over een paar jaar…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.