Ingezonden: NEC wint, dankzij Matthijs!

Het zal geen rechtgeaarde Ennieseeër ontgaan zijn: op 28 januari is Matthijs geboren. Althans, al op zondagavond kondigde hij zijn komst aan. Ikzelf denk vanwege de samenvatting van NEC-FC Utrecht die avond. En wonder boven wonder – sindsdien gaat het goed met ons cluppie. Want de serie tot aan het eind van het seizoen mocht er wezen!

Ook het begin van dit seizoen ging goed door, en als versgebakken vader in de Haagsche diaspora ga ik uiteraard kijken wat de webshop in de aanbieding heeft in de categorie spenen, rompers enzovoort. De jonge man was immers al een week na de geboorte getracteerd op pyama, rammelaar, speen en slabber in rood- wit van de oom uit de lichtstad. Kun je dan achterblijven?

Het blijkt nog erg moeilijk te zijn om iets fatsoenlijks te vinden. Alles heeft het foeilelijke NEC-Juniors logo opgedrukt, terwijl je vanuit marketingoogpunt toch moet weten dat een baby of peuter zijn kleding vooral draagt voor zijn omgeving. Als je zes bent kan zo’n juniording best, maar ik loop niet met een zes maanden oud jochie met dat ding over straat!

Afijn, uiteindelijk is het toch gelukt. Althans: het mocht een rompertje zijn. Want voor de rest is er niet veel. Dus maar besteld, en netjes midden september binnen (binnen drie dagen, dus hulde!). Gelijk maar aangetrokken op vrijdagavond, bij het naar bed gaan. Tenslotte is een bezoek in Heerenveen altijd spannend!

De afloop was niet goed. Gelukkig was de romper ook ondergepoept, zodat ie meteen in de was kon. Al met al duurde het even voordat meneer weer in fankledij klaarzat voor een wedstrijd: Zagreb uit. En weer verlies.

Het experiment is voortgezet: Ajax uit (verlies), NAC uit (gelijk), Tottenham thuis (verlies). Vanavond (afgelopen woensdag red.) het rompertje in de kast gelaten: vrouwlief had de lichtstadpyama al klaargelegd. Met dit wunderschöne resultaat.

En de toekomst? Die zie ik met vertrouwen tegemoet. Niet alleen blijkt die Johns aardig te kunnen voetballen. Ondertussen is ook het rompertje te klein.

P.S.: De lichtstadpyama past nog. Maar dat zal niet veel meer helpen dit seizoen.

Patrick uit Den Haag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan