Hoezo goed supportersbeleid?

Bij NEC zijn ze onder aanvoering van veiligheidsman Coen Rijsdijk snel in paniek.  Toen bekend werd dat veel supporters een kaartje hadden gekocht voor Vak A voor de bekerwedstrijd tegen Zwolle was het defcon 1 op stadionplein 1.  Meteen werden er extra overdreven veiligheidsmaatregelen getroffen. Twee groene stukken afzetgaas werden in het vak geplaatst, maar dit betekende wel dat de al verkochte kaartjes die onder dat gaas zaten niet gebruikt konden worden. Gevolg: Op vak A was het overvol op de overige plaatsen en daarom gingen supporters tussen de twee gaasstukken in zitten. Logisch natuurlijk, je wilt als supporter wel zitten.

In de rust werden supporters overdreven aangesproken door Coen Rijsdijk en z’n mannen. Er werd zelfs gedreigd met een stadionverbod en geen supporter die begreep waarom. De supporters moesten vertrekken naar een ander vak. Dus omdat NEC teveel afzetgaas had geplaatst werden supporters gedwongen om te verhuizen. De schuld ligt hier natuurlijk bij NEC. Toch waren het de supporters die als gevolg van deze blunder naar een ander vak moesten verhuizen. Snapt iedereen het nog? waarschijnlijk niet. Wat iedereen wel zal snappen is dat supporters boos werden en dat sommige supporters gewoon bleven zitten. 

Maar het kan erger: De mensen die in de rust alsnog aan het verzoek gehoor hebben gegeven hebben vandaag een brief binnen gekregen met het verzoek zich te melden bij de commissie stadionverboden! De mensen die zijn blijven staan zullen binnenkort wel volgen. Dat NEC bij monde van Jan Bluyssen zegt dat komen naar de commissie niet meteen een stadionverbod betekent kan zo zijn, maar het is op de eerste plaats al belachelijk dat je mensen die uiteindelijk gehoor geven aan het verzoek naar De Goffert laat komen voor niks!

De mensen die zijn blijven staan hebben formeel misschien wel het verzoek van Coen niet opgevolgd, maar het moet niet zo zijn dat regels er zijn om ze te kunnen misbruiken bij eigen falen. De mensen hebben kaarten gekocht voor vak A, deden verder niks verkeerd, dan moet je als NEC zijnde dus zorgen dat er voldoende plek is om te zitten en niet moeilijk doen als mensen willen zitten in het vak waar ze een kaart voor hebben. Na het debacle van Rijsdijk rond EVV-NEC en zijn overspannen veiligheidsmaatregelen rond die wedstrijd, is dit opnieuw een bewijs dat het veiligheidsbeleid en supportersbeleid bij NEC een lachertje is. Er liggen al 11 vuilniszakken bij De Goffert, daar kan er best nog 1 bij.

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.