Het nieuws van Omroep Gelderland

Kleine wijzigingen in basis bij NEC 

Mario Been zal zondag tegen Sparta een paar wijzigingen doorvoeren in de basiself van NEC. Arek Radomski klaagt niet, maar lijkt wel wat vermoeidheidsverschijnselen te hebben. Saidi Ntibazonkiza ontbrak met lichte klachten op de training vrijdag. Peter Wisgerhof was ziek, Ramon Zomer en Gabor Babos zaten beiden in het krachthonk. Mark Otten raakte donderdag op de training geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling: Babos; Dani, Wisgerhof, Zomer, El Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Ntibazonkiza, Janssen, Worm.

Been: werken aan aandachtspunten

In het ritme van wedstrijden waarin NEC zit, is het moeilijk zaken die misgaan te corrigeren. Toch zijn er pijnpuntjes. "Het is pappen en nathouden op dit moment", zegt NEC-trainer Mario Been. "Maar de manier waarop wij goals tegen krijgen is een aandachtspunt. Dat gaat te makkelijk. Ik heb een aantal momenten op rij laten zien aan de groep. Daar moeten we mee aan de slag. net als de onderlinge communicatie, dat moet nog beter." Over letterlijke pijntjes bij spelers maakt been zich niet druk. "Zondag is iedereen er gewoon weer bij."

Bouaouzan even terug op Het Kasteel

Sparta zit in het hart van Rachid Bouaouzan. Hij speelde er dertien jaar, voor hij naar Engeland vertrok afgelopen seizoen. "Het is mooi dat ik zondag weer even terug ben", zegt de aanvaller van NEC met een strak gezicht. "Alleen jammer dat ik niet speel. Dat is de keuze van de trainer en die moet ik respecteren. Been en ik hadden een moeilijke start. Daar staat een streep door. Het is nu aan mij een basisplaats te verdienen." Spelen als invaller ligt Bouaouzan niet. "Sommigen kunnen dat. Ik vind het moeilijk. Je moet iets extra’s brengen en ik ben geen pinchhitter."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan