Been kiest tegen Sparta weer voor beweeglijkheid

Vandaag in de Gelderlander

Been kiest tegen Sparta weer voor beweeglijkheid
RutgerWorm krijgt na goede invalbeurt een nieuwe kans.

NEC weet zich morgen­middag in de uitwedstrijd tegen Sparta gesteund door een vol sup­portersvak. Zo’n vierhonderd Nij­meegse fans ondernemen de reis naar Rotterdam-west, van wie ruim de helft per trein. Met uitzondering van het vorig sei­zoen – NEC zat in die fase van de competitie nog in het verdom­hoekje – heeft de vrij vervoer-rege­ling de Nijmeegse ploeg de laatste jaren geen windeieren gelegd op het Kasteel. De mooiste herinne­ring dateert van maart 2007 toen Sparta in eigen huis met 0-4 werd afgedroogd, voor NEC de grootste uitzege sinds de terugkeer op het hoogste niveau in ’94.

Morgenmiddag zal het wel wat las­tiger worden voor de mannen van Mario Been. Sparta heeft na een moeizame start het ritme te pak­ken gekregen en won woensdag nog het prestigeduel tegen de gro­te broer uit Zuid. „Een mooi resul­taat, al moet ik wel zeggen dat Feyenoord voor rust de betere kan­sen kreeg”, aldus Been. „ Zij heb­ben voorin een paar handenbin­dertjes lopen, Joshua John heeft veel snelheid, Charles Dissels is ge­vaarlijk met zijn individuele acties en Yuri Rose gooit een hoop fy­siek in de strijd. Nee, het is in mijn ogen zeker geen degradatie­kandidaat.”

Sparta-coach Foeke Booy heeft mo­menteel wel met wat personele problemen te kampen, met name op het middenveld. De routiniers Edwin van Bueren (onderbeen) en Sander van Gessel (schouder) zijn morgenmiddag zeker niet van de partij. De Nijmeegse ploeg heeft vooral last van de vermoeienissen die het zware programma met zich mee­brengt. Gábor Babos, Ramon Zo­mer en Saïdi Ntibazonkiza verko­zen gistermiddag de hometrainer boven het trainingsveld. En aan­voerder Peter Wisgerhof bleef van­wege buikloop zelfs onder de wol. NEC- trainer Been verwacht echter dat het viertal morgenmiddag op Spangen gewoon aan de aftrap staat.

Wel overweegt hij zijn elftal op twee andere plaatsen aan te pas­sen. RutgerWorm, die woensdaga­vond tegen FC Groningen sterk in­viel, krijgt een nieuwe kans. Hij vervangt Arek Radomski, die er een beetje doorheen zit. En naar het zich laat aanzien staat Tim Janssen weer in de punt van de aanval. Been: „Ik denk dat we Sparta het meeste pijn kunnen doen als we voorin veel loopver­mogen hebben. En dat is nou niet meteen het sterke punt van Jhon van Beukering.” NEC- trainer Mario Been denkt er aan zijn elftal tegen Sparta op twee plaatsen aan te passen: Janssen voor Van Beukering en Worm voor Radomski.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan