Gezellig dwergwerpen in Overasselt

Vandaag in de Gelderlander.

Gezellig dwergwerpen in Overasselt
Jubilerend Overasseltse Boys krijgt feestelijk pak slaag van NEC: 0-22.

Terwijl technisch di­recteur Carlos Aalbers aan de ande­re kant van de wereld bezig is de voorhoede van NEC op te tuigen met een Servische rechtsbuiten en een Australische linkerspits, houdt trainer Mario Been zijn selectie be­zig met amusante gezelschapspelle­tjes. Zaterdagmiddag stond er een ouderwets potje dwergwerpen op het programma. De Nijmeegse profs vermaakten zich kostelijk te­gen derdeklasser Overasseltse Boys en hielden pas op na 22 doelpun­ten, een clubrecord.

„Ik had de ploeg als opdracht mee­gegeven dat ze moesten proberen minstens tien keer te scoren”, al­dus Been. „Ik bedoelde over negen­tig minuten, maar kennelijk had­den ze het niet goed begrepen.”

NEC kwam op sportpark Passelegt zowel in de eerste als in de tweede helft in de dubbele cijfers. Natuur­lijk, het verweer van de jubile­rende amateurs (Overasseltse Boys bestaat 50 jaar) stelde niets voor, ook omdat hun beste verdediger René Broens met een blessure aan de kant bleef. Toch was het impo­nerend om te zien hoe gretig NEC negentig minuten lang op doel­punten bleef jagen. Het zoveelste bewijs dat de selectie er in deze voorbereiding fysiek – en daardoor ook mentaal – geweldig voorstaat.

Exemplarisch is de toestand waar­in Jhonny van Beukering zich be­vindt. De spits, die vorig seizoen nog even op een zijspoor terecht­kwam vanwege overgewicht en conditieachterstand, is momenteel topfit én in topvorm. Na zijn schit­terende goal woensdag tegen Ger­minal Beerschot had hij zaterdag­middag het vizier opnieuw scherp staan. ‘Beukie’ speelde maar een helft, maar scoorde daarin wel vier keer, waaronder een loepzuivere hattrick tussen de 17e en de 27e mi­nuut. „ Ach ja”, sprak de Velpenaar laco­niek, „ scoren tegen amateurs is leuk en aardig, maar voor mij telt dat niet echt. Ik maak ze liever in de competitie.”

Behalve als afmaker is Van Beuke­ring ook belangrijk als aanspeel­punt bij NEC. Vooral met Lasse Schöne klikt het tot nog toe pri­ma. „We kennen elkaar natuurlijk goed omdat we een jaar samen hebben gespeeld bij De Graaf­schap. Ik kan een balletje aardig vasthouden. Als hij me aanspeelt en hij sluit meteen aan, dan weet hij dat hij de bal negen van de tien keer terugkrijgt. Dat gaat steeds be­ter.”

Van Beukering ziet het nieuwe sei­zoen met vertrouwen tegemoet, ze­ker als de aangekondigde verster­kingen zijn gearriveerd. „Vergele­ken met vorig jaar hebben we en grote stap gemaakt. Toen was het allemaal nog een beetje kinderlijk, vond ik. We zijn nu allemaal een jaartje ouder en volwassener.”

De zeventien NEC’ers die zaterdag­middag in actie kwamen, leken stuk voor stuk hun best te doen om op het scoreformulier te ko­men. Dat lukte bijna iedereen. Been zat na afloop nog wat na te genieten van de doelpuntenerup­tie. „Ik weet wel, deze tegenstan­der stelde niks voor. Maar dat doet niets af aan de manier waarop wij vanmiddag gespeeld hebben. Er was zoveel frivoliteit, zoveel spel­plezier. Daar gaat het om, daar­voor komen mensen kijken. Enfin, maandag in Wijchen zullen we wel wat meer weerstand krijgen. Ik schat Iraklis toch net iets hoger in dan Overasseltse Boys.”

Doelpunten NEC: Van Beukering (4), Vadocz (4), Ntibazonkiza (3), Tshibamba (2), El-Akchaoui (2), Wisgerhof, Schöne, Dani, Kivuvu, Janssen, Davids en Otten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.