NEC- trio wordt niet veel wijzer

Vandaag in de Gelderlander.

NEC- trio wordt niet veel wijzer
Trip naar China levert meer vragen op dan antwoorden.

NIJMEGEN – Het is nog maar de vraag of NEC in zee gaat met Pre­drag Pavlovic en James Troisi, de twee buitenspelers die de club op het oog heeft. Een zware delegatie (technisch directeur Carlos Aal­bers, hoofdscout Leen Looyen en assistent-coach Ron de Groot) ver­bleef de afgelopen dagen in Shang­hai om de Serviër en de Australiër tijdens het olympisch voetbaltoer­nooi aan het werk te zien, maar de trip naar Oost-Azië heeft de ver­antwoordelijken bij de Nijmeegse club niet veel wijzer gemaakt.

In het onderlinge duel (de Serviërs en de Olyroos speelden vrijdag met 1- 1 gelijk tegen elkaar) bleven beide spelers negentig minuten aan de kant. Dat overkwam Pavlo­vic gisteren bij Ivoorkust-Servië (4-2) opnieuw. Troisi kwam giste­ren bij Australië-Argentinië (0-1) wel in actie, maar maakte allebe­halve een verpletterende indruk op zijn mogelijk nieuwe werkge­ver.

„Ik heb de wedstrijd zelf niet ge­zien, maar ik heb begrepen dat Troisi niet best speelde”, aldus Ma­rio Been. „ Ik weet wel, het is maar een momentopname en we heb­ben tot nu toe erg positieve rappor­ten over hem ontvangen. Mis­schien is het wel zinvol om die jon­gen, die op het moment geen club heeft, nog een weekje op proef te laten komen. Zodra Carlos weer te­rug is uit China gaan we de zaken eens goed op een rijtje zetten.”

Over Predrag Pavlovic hebben Aal­bers c.s. zich helemaal geen beeld kunnen vormen. Been: „Nee, maar omdat Servië is uitgescha­keld, krijgen we nog wel de kans om die jongen nog een of twee keer bij zijn club (Napredak Kruševac, red.) aan het werk te zien.
Been bevestigt dat hij nog steeds interesse heeft in Ajacied Leonar­do, die zaterdag goed speelde te­gen Inter. „Ik heb er nooit een ge­heim van gemaakt dat ik hem er graag bij zou hebben. Maar goed, wij zijn pas partij als Ajax aangeeft dat hij daar weg moet.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan