Gentenaar is het beu in Amsterdam

Terwijl NEC zich eensgezind voorbereid op de kraker tegen Dinamo, rommelt het in Amsterdam. Onze eigen Gentenaar neemt vandaag in het Parool geen blad voor de mond, daarmee zijn eigen positie openlijk (en vermoedelijk welbewust) op scherp zettend. Gentenaar mag niet naar de uitwedstrijd tegen FC Borac en is daarmee niet blij. Zes pikante en pittige uitspraken van een getergd man op een rij, lees even mee:

 

”We moeten van trainer Marco van Basten om en om plaats nemen op de bank,” aldus Gentenaar. ”Het kan zijn dat ik de thuiswedstrijden doe en Vermeer de uitwedstrijden, maar de precieze invulling moet nog duidelijk worden.”

 

”Hij vertelde dat Vermeer vorig seizoen nog te wisselvallig heeft gespeeld bij Willem II (waar hij op huurbasis speelde) maar zich als keeper van Jong Oranje tijdens de Olympische Spelen heeft gemanifesteerd. Hij zei ook dat Vermeer tegen me aan kruipt, maar nog niet op mijn niveau zit. Ik word dus nog de betere keeper geacht.”

 

”Toen ik vroeg waarom ik dan niet tweede keeper blijf, zei Van Basten letterlijk dat Vermeer anders met een lang gezicht zou rondlopen. Ik vind dat amateuristisch. Dat is geen topsportklimaat. Je kiest toch de beste spelers? Nu houdt hij rekening met de gevoelens van Vermeer, maar het maakt hem dus niet uit hoe ik me onder deze beslissing voel.”

 

”Ik snap ook niet hoe dit moet gaan werken. Wat gebeurt er nou als Maarten Stekelenburg geblesseerd raakt? Gaan Vermeer en ik dan ook om en om in de basis starten? Van Basten maakt geen keuze.”

 

”Na de Olympische Spelen wordt overal geschreven dat het vreemd is dat Vermeer slechts derde keeper bij Ajax is. Dat heeft meegewogen in deze beslissing. Dat kan niet anders. Het is toch vreemd dat hij hier pas op twaalf september mee komt aanzetten?”

 

”Vijf weken geleden informeerde Danny Blind nog namens Ajax bij mijn zaakwaarnemer. ‘Ik was best geïnteresseerd om langer bij Ajax te blijven, maar voor mij is het nu duidelijk: ik moet ook verder kijken. Dat is logisch. Ik sluit zelfs een vertrek in de winterstop niet uit.”

 

Joris

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan