Been, Beukering en Worm leven toe naar donderdag

Van de site van omroep Gelderland.

Mario Been wil uitverkochte Goffert

NEC-trainer Mario Been merkt hoezeer de wedstrijd tegen Dinamo Boekarest leeft in Nijmegen. "Dat zie je aan alles, bijvoorbeeld aan de extra belangstelling op de training. Het leeft enorm, maar niet zo dat het uitverkocht is. Gevoelsmatig vind ik dat vreemd en jammer, er schijnen nog zo’n duizend kaarten over te zijn."

Been doet geen aparte dingen in de voorbereiding. "Wij zijn ook helemaal niet gewend aan een trainingskamp. Bovendien worden die jongens liever wakker naast hun vrouw of vriendin, dan naast een andere speler." "We zijn de underdog en hebben niks te verliezen, al is dat ook niet helemaal waar. We hebben wel degelijk wat te verliezen, namelijk meer ervaring opdoen in grote Europese wedstrijden.’

Been weet wel hoe Dinamo speelt. "Met twee spitsen, waarvan er één snel inzakt. Maar het is een Europese topploeg, ieder foutje van ons kan een tegendoelpunt betekenen. Ik zou 0-0 een goed resultaat vinden, maar ik win liever met 3-0 natuurlijk." De trainer heeft al veel Europese ervaring. "Ik debuteerde zelf in 1983 als speler tegen de Spurs en ik heb ook als assistent veel Europees voetbal meegemaakt. Maar het is wel mijn debuut als eindverantwoordelijke."

V.Beukering heeft Europese ervaring

Jhon van Beukering heeft zes jaar geleden bij Vitesse al Europese ervaring opgedaan. Toch maakt hij donderdag namens NEC pas echt zijn Europese debuut. "Bij Vitesse zat ik alleen maar op de bank. Ik kreeg van trainer Mike Snoei toen niet de kans om in te vallen, dat was jammer. Maar we hebben toen wel een club uit Boekarest uitgeschakeld."

Bij NEC is "Beukie" wel vaste keus. "Gelukkig wel. Van die Roemenen weet ik helemaal niks. Het maakt niet uit dat er veel internationals spelen. die kom je in Nederland ook tegen. ik ga er gewoon keihard inkleunen."

 

Worm houdt shirt aan bij doelpunt

Rutger Worm was er bij het vorige Europese avontuur van NEC ook bij: als supporter. "Ik zat toen nog in de jeugd bij NEC. Ik herinner me nog dat heerlijke moment dat Jarda Simr ons Europa in schoot. Die Europese wedstrijden heb ik ook gezien, maar dat is me toen niet zo goed bevallen met al die rode kaarten. Zoiets mag nu niet gebeuren."

Worm kreeg dit seizoen zelf rood, omdat hij na een doelpunt zijn shirt uittrok. " Het is een droom die uitkomt. Wij zijn niet bang, we zijn zeven maanden ongeslagen. Maar als ik scoor, houd ik mijn shirt zeker aan."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan