Vooruitblik: NEC-Dinamo Boekarest

Bijna vijf jaar na het rode kaarten-debacle tegen Wisla Krakow mag NEC het nog een keer proberen, deze keer is Dinamo Boekarest uit Roemenie de tegenstander. En net zoals vijf jaar geleden weten we nauwelijks iets van onze tegenstander, alleen dat 18-voudig landskampioen Dinamo één van de grootste clubs van Roemenie is en dat de oud-ajacieden Lobont en Mitea onder contract staan bij de Rode Honden. En blijkbaar zijn Julio Cesar, Marius Niculae, Ionel Danciulescu en Gabriel Tamas de ‘grote namen’ aan Roemeense zijde. De coach (Mircea Rednic) heeft in ieder geval zijn geloofwaardigheid al verloren, die gaf in een interview aan dat onze centrale verdediging het zwakke punt vormt van NEC. Dus die zal zich morgenavond nog wel een paar keer achter de oren krabben.

Aangezien het woord centrale verdediging is gevallen komen we natuurlijk gelijk uit bij onze aanvoerder: Peter Wisgerhof! Vorig seizoen speelde hij zijn 250e eredivisie-duel in het rood-groen-zwart en hij is ook enige overgebleven basisspeler van het UEFA-Cup avontuur in 2003, Mark Otten zat toentertijd als belofte wel bij de selectie, maar kwam niet in actie. Als je de selecties van 2003-2004 en 2008-2009 naast elkaar legt zal iedereen sowieso concluderen dat we een stuk verder zijn. Toen stonden we nog met een van Rijswijk, Ax, De Freitas en een Tumba voorin te kutten, nu staan daar watervlugge buitenspelers met Jhon van Beukering in hun midden. En dan hebben we nog Collins John, Tim Janssen en ‘de gouden wissel’ van afgelopen weekend Joël Tshibamba achter de hand! Oh ja… en niet te vergeten we zijn al zeven maanden ongeslagen, laat die Roemenen dus maar komen we lusten ze rauw!

De steun van de 12e man kan morgenavond ook wel eens doorslaggevend zijn, dus laten we aub met z’n allen vanaf minuut één achter NEC gaan staan. Je wordt niet ziek, zwak of misselijk van 90 minuten je cluppie steunen en de spelers hebben het inmiddels dik verdiend, want we genieten al maanden van een ongeslagen status en goed voetbal! Dat er dan nog bijna 2000 supporters ‘thuis’ blijven is onbegrijpelijk, maar daar moeten wij (supporters die wel gewoon een kaartje hebben gekocht) ons niet druk om maken, wel of niet uitverkocht de Goffert moet kolken morgenavond! Kom op NEC!!!

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El Akchaoui,
Sibum, Radomski, Davids
Bouaouzan, van Beukering, Ntibazonkiza

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan