El Kabir debuteert tegen NAC Breda

El Kabir debuteert tegen NAC Breda 

Iedereen bij NEC begon de trainingsweek op nul na de wanprestatie tegen Roda JC. Tegen NAC begint Moestafa El Kabir op rechts. El Kabir maakt dit seizoen induk bij Jong NEC waar hij gemiddeld bijna één doelpunt per wedstrijd scoort. Rachid Bouaouzan is niet inzetbaar. Hij heeft een hamstringblessure. Jhonny van Beukering is na zijn worsteling met overgewicht terug als basisspeler. Ramon Zomer is geschorst.

Opstelling: Babos; Dani, Wisgerhof, Otten, El-Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; El Kabir, Van Beukering, Janssen

Been: Moestafa dwingt dit zelf af

NEC-trainer Mario Been genoot van het moment waarop hij Moestafa El Kabir vroeg of hij wilde starten tegen NAC Breda. "Natuurlijk wil ik dat trainer, zei hij", reconstrueert Been. "Hij was hartstikke blij en dat deed me denken aan mezelf, toen ik voor het eerst mocht spelen bij Feyenoord. Moestafa wil heel graag en laat dat zien op de training. Hij heeft deze kans zelf afgedwongen." Als Van Beukering ter sprake komt lacht Been. "Ik heb respect voor hem, zoals hij terugkomt. Hij heeft scherp getraind en hij start in Breda."

El Kabir hoopte stiekem op een kans 

Moestafa El Kabir is 20 jaar, aanvaller en komt van Blauw Wit Amsterdam. Hij is doelpuntenmaker en zaterdag debutant tegen NAC Breda. "Ik hoopte stiekem dat ik bij de groep zou zitten", zegt El Kabir. "Er is een schorsing en wat lichte blessures. Ik heb gewoon mijn best gedaan, net als altijd. Ik scoor gemakkelijk in het tweede. Nu mag ik het laten zien in het eerste." Voor de jonge Amsterdammer komt een droom uit. "Zeker weten. Dat het zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Ik ben blij met de kans in een vol stadion in de eredivisie te spelen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan