Maaskant: “NEC is een pittige tegenstander”

Vandaag op de site van Voetbalzone.nl

Maaskant: ‘NEC is een pittige tegenstander’

NAC Breda is tot nu toe bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Robert Maaskant staat op de tweede plaats op de ranglijst, met evenveel punten als koploper Ajax. Zaterdag komt NEC op bezoek om de drie punten mee naar Nijmegen te nemen.

De ploeg van Mario Been verloor afgelopen weekend nog van Roda JC maar Maaskant denkt niet dat de opponent daardoor aangeslagen naar Breda zal reizen. “Dat ze vorige week van Roda JC hebben verloren, zal ze alleen nog maar meer motiveren”, aldus de keuzeheer op de officiële website van NAC. “NEC heeft een heel aardige ploeg die goed kan voetballen. Ze spelen 4-3-3 met de punt naar voren, dus wij kunnen gewoon ons eigen spel spelen. NEC is gewoon een pittige tegenstander voor ons. Mijn spelers zien het als een directe concurrent voor ons, dus ze beseffen terdege dat ze een zware ontmoeting wacht.”

NAC mist Ellery Cairo, die vier weken uit de roulatie zal zijn met een spierscheuring in de kuit. Ook Vallès Prat en Reuser zijn nog geblesseerd en Kees Kwakman is nog een twijfelgeval. Tegenover het blessureleed staat de terugkeer van Anthony Lurling. Hij heeft zijn schorsing van vier duels er op zitten, na zijn rode kaart tegen FC Twente.

Aanstaande woensdag treedt NEC aan tegen het grote Tottenham Hotspur. Maaskant denkt niet dat de NEC’ers met hun gedachten al bij die wedstrijd zijn. “Wij gaan daar niet van uit. Maar het is wel mooi natuurlijk, om na de legendarische wedstrijd tegen Barcelona wéér zo’n prachtig hoofdstuk aan de clubgeschiedenis te mogen toevoegen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.