De pers: NEC-Volendam

Swingend NEC laat niets heel van Volendam

De tegenstand of beter gesteld het chronische gebrek daaraan van Volendam kwam zondag voor NEC als geroepen. In een zware week met drie wedstrijden op de kalender, was de komst van degradatiekandidaat nummer één naar Nijmegen een welkome meevaller. De thuisclub maakte er een ware galavoorstelling van (6-1).

NEC verloor donderdag van Tottenham Hotspur en woensdag wacht in het UEFA Cup-toernooi Spartak Moskou. Een zo eenvoudige competitiewedstrijd in het tussenliggende weekeinde kreeg voor de ploeg van trainer Mario Been de contouren van een veredelde trainingspartij. Na amper een kwartier leidde NEC al met 3-0, bij de rust was het 5-0. In de tweede helft kwam daar nog één treffer bij.

Lasse Schöne opende in de negende minuut het doelpuntenfestijn, hij scoorde uit een directe vrije trap, de bal werd nog licht getoucheerd door Volendammer Paul de Lange. Vijf minuten later stond Schöne aan de basis van de 2-0, doelman Jeroen Verhoeven stompte na een hoekschop van de Deen in het luchtledige, Ramon Zomer profiteerde. De derde Nijmeegse treffer, van Jhon van Beukering, verdiende een schoonheidsprijs, hij krulde de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising. Al voor de rust zorgden Saidi Ntibazonkiza en opnieuw Van Beukering voor een monsterscore. In de tweede helft vond alleen Schöne nog eenmaal het net.

Het verdedigend genant zwakke Volendam kon slechts hopen zelf eindelijk te mogen scoren. Het gebeurde alsnog, een kwartier voor tijd. Gerson Sheotahul schoot vanaf twintig meter raak. Het was de eerste Volendamse treffer in een uitwedstrijd dit seizoen, hier stonden liefst 26 tegentreffers tegenover. Volendam speelde zondag overigens zonder clubtopscorer Jack Tuyp die door Frans Adelaar wegens gebrek aan snelheid was gepasseerd.

Bij NEC gaf trainer Mario Been een aantal spelers hun welverdiende rust. De overgebleven elf trachtten zo goed mogelijk de concentratie intact te houden en ze leefden zich uit in frivole hoogstandjes. De zwakke Noord-Hollanders konden slechts toekijken en kregen geregeld de lachers op hun hand.

Bron:FCUpdate.nl

Scherp NEC haalt uit tegen armetierig FC Volendam

NEC had na een kwartier de drie punten al op zak. De Nijmegenaren walsten in de eerste helft over het weerloze FC Volendam heen. Na de 5-0 ruststand viel de ploeg van coach Mario Been een beetje stil: 6-1.

De wedstrijd in De Goffert was geen wedstrijd. In de negende minuut kwam NEC op voorsprong. Lasse Schöne zag dat de bal na zijn vrije trap zo maar in het Volendamse doel stuiterde, zonder dat de deigende Bas Sibum of doelman Jeroen Verhoeven ingrepen.

Vijf minuten later verkeek Verhoeven zich pijnlijk op een hoekschop van Schöne, waarna Ramon Zomer bij de tweede paal de bal met zijn linker binnenprikte. En in de zestiende minuut was het Jhon van Beukering die voor de beslissing én het hoogtepunt zorgde. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien en krulde deze direct over de kansloze Verhoeven in de verre hoek: 3-0.

Volendam stond erbij en keer ernaar. De mannen van trainer Frans Adelaar boden weinig weerstand. Pas na de derde NEC-goal kregen zij een paar kansjes en trof Gerson Sheotahul zelfs de paal. Maar niet veel later voerde de thuisploeg de score op. Van Beukering stuurde Saidi Ntibazonkiza weg, die de bal onder Verhoeven door tikte. En Dani Fernandez bereidde fraai de 5-0 van Van Beukering voor.

Na rust bleef NEC jagen op de grootste Eredivisiezege ooit. In het seizoen 1972/73 wonnen de Nijmegenaren met 7-0 van FC Den Bosch. Ditmaal bleef NEC steken op 6-1. Schöne tekende in buitenspelpositie voor de zesde goal op aangeven van Rachid Bouaouzan: 6-0. Maar een kwartier voor tijd tekende Sheotahul alsnog voor een Volendamse goal. Een mooie nog ook.

NEC klimt naar de zevende plaats met 22 punten, dat zijn er evenveel als nummer zes PSV heeft. Volendam blijft laatste met zeven punten. Bij NEC maakte Collins John zijn debuut. De aanvaller viel na een half uur in bij de Nijmegenaren

Bron: VI.nl

Galavoorstelling NEC tegen Volendam

NEC had in de aanloop naar de UEFA Cup wedstrijd tegen Spartak Moskou geen kind aan Volendam. NEC won na een galavoorstelling met 6-1.

Binnen een kwartier was het al 3-0 na goals van Lasse Schöne, Ramon Zomer en Jhonny van Beukering. De Nijmegenaren kregen vrijspel van de ontstellend zwakke hekkesluiter in de eredivisie. Nog voor rust scoorden Ntibazonkiza en weer Van Beukering de 4-0 en 5-0.

Na een uur begroette het publiek vrolijk de entree van Collins John, die zijn eerste minuten maakte voor NEC. Even later scoorde Schöne 6-0. Sheotahul tekende voor de eretreffer.

Bron: Omroep Gelderland