Reacties: Bouaouzan en Van Beukering

Bouaouzan: ‘Slimmer uit moeten spelen’

"Of dit de beste wedstrijd van mij was bij NEC? Ook PSV vond ik heel goed van mezelf. Maar het ging vandaag inderdaad goed met het hele team." Rachid Bouaouzan wilde na afloop van de 6-1 zege op FC Volendam niet teveel eer bij zichzelf neerleggen. Desondanks rende de vleugelspits negentig minuten lang de longen uit zijn lijf, joeg hij tot de laatste minuut de keeper van de tegenstander op en was hij voortdurend een storende factor voor de Volendamse verdediging.

"Ik weet niet hoeveel kilometer ik heb gerend. Maar ik voelde de vermoeidheid zelf niet. Als iets positief verloopt, merk je negen van de tien keer nauwelijks dat je vermoeid bent," zegt hij tegenover ELF Voetbal. Na een uur stond het al 6-0 voor de Nijmeegse ploeg. In het laatste halfuur kwam er geen doelpunt meer bij. "Met het oog op de wedstrijd van komende woensdag in Moskou was het belangrijk om de wedstrijd rustig uit te spelen. We mochten geen onnodige risico’s meer nemen. Maar dat hadden we slimmer kunnen doen. Iedereen leek nog zijn doelpuntje mee te willen pikken, waardoor de drang naar voren groot bleef. We hadden het beter kunnen uitvoeren door de bal nauwkeurig rond te spelen. Daar bespaar je meer krachten mee."

De hamstringblessure, die Bouaouzan enkele weken licht dwars zat, voelde hij niet meer. "Ik voel me weer helemaal fit." Ook met het oog op de wedstrijd tegen Spartak Moskou een goede gedachte. NEC moet woensdag in de Russische hoofdstad immers winnen om een ronde verder te komen. "Die wedstrijd komt nu op een ideaal moment. De 6-1 winst heeft ons vertrouwen gegeven en we willen dat graag voortzetten in Moskou."

"Tegen Dinamo Zagreb in de eerste poulewedstrijd hebben we te weinig gekregen. Die 1-2 voorsprong hadden we nooit meer af moeten geven. Met zijn allen willen we dit graag woensdag goed maken. We reizen met veel vertrouwen af. We gaan daar voor de overwinning. Zeker weten."

Bron: Elf.nl

Van Beukering: ‘Mario Been had streefgewicht neergelegd’

Twee weken geleden was hij nog Jhonny van de Burger King, zondagmiddag was Van Beukering (foto) weer in topvorm. De aanvaller viel onlangs 7,6 kilo af nadat hij door trainer Mario Been uit de NEC-selectie was gezet omdat hij te zwaar was.

‘Ik ben weer terug en de beloning is twee doelpunten,’ zegt de 25-jarige aanvaller na afloop van het met 6-1 van Volendam gewonnen thuisduel. ‘Mijn eerste goal was de mooiste. In één keer over Verhoeven, ik krul hem er zo in.’

Van Beukering over zijn afvalreace van een week. ‘Hoe ik ben teruggekomen? Door hard te trainen. Dat ik was aangekomen zal wel door te veel eten komen. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Hij heeft een streefgewicht neergelegd met een bepaalde termijn. Ik voel me nu wel beweeglijker, daar hebben ze wel gelijk in. Ik had ook niet in de gaten dat ik zoveel was aangekomen toen ik op de weegschaal stond. Dan schrik je wel, en de trainer straft je dan terecht.’ (MB)

Bron: Sportweek.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.