De pers: NEC – RBB

NEC-Rijnsburgse Boys 1-0 n.v.

Rijnsburgse Boys had voor een grote verrassing kunnen zorgen in Nijmegen. De amateurs boden NEC goed partij en kregen in de zeventigste minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Bennie van Noord miste echter een strafschop namens de gasten. Doordat het na negentig minuten nog 0-0 stond, kwam het aan op een verlenging in De Goffert. In die extra tijd floot scheidsrechter Rogier Honig, hij had tijdens de rust de geblesseerde Mike van der Roest vervangen, opnieuw voor een strafschop. Youssef El-Akchaoui faalde niet en schoot NEC een ronde verder.

Bron:Vi

NEC slecht maar toch ronde verder

Met het schaamrood op de kaken heeft NEC de volgende ronde in de beker gehaald. De Nijmegenaren wonnen pas na verlenging met 1-0. NEC voetbalt zonder bezieling en tempo. Rijnsburgse Boys is de gevaarlijkste ploeg. Mark Otten maakt na 70 min. hands in de eigen zestien. Van Noord schiet de penalty ver naast. De wedstrijd ontbrand. Een schot van Schöne wordt van de lijn gehaald. Ntibazonkiza stuit kort voor tijd op doelman Orlowski. Leitoe (RB) schiet in de verlenging op de paal. Als El Akchaoui aanlegt van elf meter na een duwfout is het duel toch beslist.

Bron: Omroep Gelderland