De Pers: Feyenoord-NEC

Afwachtend NEC steelt overwinning

NEC heeft zondagmiddag in de Kuip voor een verrassing gezorgd. Feyenoord werd met 3-1 verslagen door een afwachtend NEC. Na een matig begin counterde NEC toch naar 0-1. Holman rondde de aanval af. De Nijmegenaren lieten Feyenoord komen en kwamen daardoor de eerste helft enkele malen in de problemen. Van Bronckhorst maakte dan ook de 1-1. De tweede helft bleef Feyenoord aanvallen, maar creëerde slechts één kans. Olsson en Lens scoorden wel en bepaalden de eindstand op 1-3. NEC blijft ondanks de overwinning twaalfde in de eredivisie.

Bron: Omroep Gelderland

Feyenoord koestert het balbezit, NEC de goals

NEC heeft de goede serie in de Eredivisie een vervolg gegeven op bezoek bij Feyenoord. De ploeg van Mario Been wachtte geduldig op de gaten in de Rotterdamse defensie en won verrassend met 3-1. Feyenoord begon furieus aan de wedstrijd en zette van begin af aan druk. Tot goed voetbal leidde dat niet direct, maar de thuisclub had niets te vrezen voor NEC. Dat de gasten in de zeventiende minuut de score openden was dan ook tegen de verhouding in.

Jeremain Lens ontsnapte op de rechterflank, Jhon van Beukering stapte over de bal heen en Brett Holman kon de 0-1 aantekenen. Met enig fortuin kwam Feyenoord die tegenslag te boven. Een doelpoging van Denny Landzaat smoorde in de buik van ploeggenoot Danny Buijs, maar de bal viel voor de voeten voor Giovanni van Bronckhorst die wel doeltreffend uithaalde: 1-1.

Na rust ging het toch fout voor het ploeterende Feyenoord. De thuisclub koesterde het meeste balbezit, maar deed er weinig mee. Dit in tegenstelling tot NEC dat veel vaker gevaarlijk werd. Lens had al twee goede kansen gemist, toen Jonas Olsson voor 1-2 zorgde. De Zweedse verdediger kopte raak na een vrije trap van Youssef El-Akchaoui. Lens kreeg in de slotminuut de beloning voor zijn goede spel. De aanvaller ontsnapte op de rand van buitenspel, omspeelde doelman Henk Timmer en bepaalde de eindstand op 1-3.

Met de vijfde overwinning in zes wedstrijden is NEC opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Eredivisie met een voorsprong van zeven punten op hekkensluiter Excelsior. Feyenoord zag NAC Breda passeren en staat vierde.

Bron: VI.nl

NEC profiteert van vormcrisis Feyenoord

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de negatieve spiraal waar Feyenoord zich sinds de winterstop in bevindt. De Rotterdammers leden zondag in De Kuip alweer de zevende nederlaag van het seizoen. NEC won met 3-1 en daar was eigenlijk niets op af te dingen. Feyenoord acteerde als een hulpeloze ploeg zonder enig vertrouwen en een ommekeer is vooralsnog niet in zicht.

Jonas Olsson en Jeremain Lens drukten de ‘patiënt’ Feyenoord met hun doelpunten in de slotfase nog dieper de problemen in. Een plek bij de eerste vijf lijkt de komende weken nog een moeilijke opgave te worden. Het medicijn om de dolende Rotterdammers er weer bovenop te helpen, lijkt voorlopig onvindbaar voor Bert van Marwijk. De Rotterdammers behaalden uit de voorgaande negen competitiewedstrijden slechts twaalf punten en acteerden daarin zeer matig. Na de nipte bekerwinst donderdag tegen FC Zwolle (2-1) benadrukte Van Marwijk dat alleen door punten te pakken de ploeg het vertrouwen terug kan krijgen.

Tegen NEC miste Feyenoord opnieuw overtuiging. De thuisploeg begon de wedstrijd sterk, maar nadat de Nijmegenaren uit hun eerste kans meteen op voorsprong kwamen door Brett Holman, zakte Feyenoord ver weg. De Australiër kon makkelijk binnenschieten na een slim overstapje van Jhonny van Beukering. Zelfs de meest simpele ballen belandden vervolgens in de voeten van de tegenstander uit Nijmegen, die op dat moment alle kansen had om de wedstrijd al definitief naar zich toe te trekken.

Schrijnend voorbeeld van de malaise bij Feyenoord was een actie van Roy Makaay. De spits probeerde kort voor rust met een sliding Jonas Olsson de bal te ontfutselen, maar in plaats van de NEC’er kegelde Makaay medespeler Luigi Bruins omver. Tot grote woede van Van Marwijk, die maar weer eens uit de dug-out kwam om zijn ploeg tot de orde te roepen.

Het is inmiddels een kwestie van tijd dat de 55-jarige oefenmeester wordt gepresenteerd als opvolger van Marco van Basten bij het Nederlands elftal en dat is misschien wel het enige medicijn dat Feyenoord momenteel nodig heeft. Sinds de flirt tussen de KNVB en Van Marwijk wereldkundig is, lijken de Rotterdammers door de perikelen rondom hun trainer van slag. Duidelijkheid over de positie van Van Marwijk kan Feyenoord misschien weer in rustiger vaarwater brengen.

Dankzij Giovanni van Bronckhorst ging de thuisclub toch met een gelijke stand de rust in. Na een scrimmage voor het doel van Gabor Babos belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van de aanvoerder, die de hoek voor het uitkiezen had: 1-1. Feyenoord probeerde het in de tweede helft wel, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. NEC profiteerde in de laatste tien minuten optimaal via Jonas Olsson en Jeremain Lens.

Bron: FCupdate.nl