De Gelderlander van vandaag NEC-Excelsior

Vandaag weinig goed nieuws in de Gelderlander.

NEC trapt opnieuw in val Excelsior
Kralingers andermaal beloond voor uiterst defensieve spelwijze.

De strijd om het naak­te bestaan in de eredivisie ver­toont dit seizoen de kenmerken van een massaal bloedbad. Met nog negen speelronden te gaan lo­pen nog zeven clubs het risico er uit te vliegen, rechtstreeks of via de nacomptitie. Ook NEC zit nog altijd tot aan zijn nek in de problemen. De Nijmeeg­se ploeg, die na drie overwinnin­gen op rij het lek boven meende te hebben, verslikte zich zaterdaga­vond pijnlijk in Excelsior ( 0- 1). De Kralingers, die een week eerder Op Spangen al hadden afgerekend met stadgenoot Sparta, deden de laatste plaats over aan Willem II en staan nu zelfs vlak boven de ro­de streep.

NEC staat dertiende, maar het ver­schil met de rode lantaarndrager uit Tilburg bedraagt slechts vier punten. „Heel teleurstellend”, noemde Ma­rio Been de afloop van het degra­datieduel in De Goffert. „We heb­ben de hele week toegeleefd naar deze wedstrijd. Ondanks de goede voorbereiding hadden we van­avond niet de scherpte die we vori­ge week tegen AZ wel toonden. Al kregen we genoeg kansen. maar op een of andere manier wilde hij er vandaag gewoon niet in.” Ook in zijn vierde aanloop slaagde de Rotterdammer er niet in zijn oude werkgever op een nederlaag te trakteren. De Nijmeegse forma­tie was ook zaterdagavond weer veel sterker, kreeg ditmaal ook vol­op kansen op een gunstig resul­taat, maar slaagde er wederom niet in de verdedigingswal van Ex­celsior te slechten. Voor de derde achtereenvolgende maal stonden de Rotterdammers na afloop als winnaars te juichen.
In zijn achterhoofd had Been al re­kening gehouden met een uitglij­der. Hij betitelde het duel tegen Ex­celsior vooraf als de belangrijkste en moeilijkste wedstrijd van het jaar.

Vrijdagochtend, tijdens de af­sluitende training, oefende hij zelfs met de lange centruverdedi­ger Jonas Olsson als extra storm­ram. Een noodscenario dat hij een dag later inderdaad uit de kast moest trekken. Zo ver had het niet hoeven komen als NEC wat zorgvuldiger met zijn kansen was omgesprongen. Brett Holman (voor rust) en Jeremain Lens (erna) troffen het doelkader, Jhon van Beukering en Bas Sibum stuitten in kansrijke positie op de uitblinkende doelman Ronald Graafland. En nadat Geert den Ouden voor 0-1 had gezorgd, hield de Rotterdamse goalie ook Olsson nog van de gelijkmaker af. „ Graaf­land leek vanavond niet te passe­ren”, glunderde Excelsior-coach Ton Lokhoff. De manier waarop Den Ouden het duel in de 71ste minuut beslis­te, was tekenend voor het verloop van de avond. Het begon allemaal met een wissel die zeer ongelukkig uitpakte. Holman moest zich na een klein uur vanwege kramp in de hamstrings laten vervangen door Lorenzo Davids. De midden­velder, hopeloos uit vorm sinds hij na een schorsing zijn basisplaats kwijt is, leverde zijn eerste drie bal­len in. Zijn derde balverlies leidde tot een corner van jeugdinternational Kees Luijckx. Diens inzet schamp­te een Rotterdams hoofd en daar­na een Rotterdams been alvorens het voor de voeten van Den Ouden viel. De hardwerkende clubtopscorer had geen enkele moeite om van dichtbij zijn twaalf­de treffer van het seizoen te laten noteren.

I.v.m. storing zijn nog niet alle berichten geplaatst uit de Gelderlander. Wij hopen deze later op de dag te kunnen plaatsen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan