Blom stuurt kaarten naar Bonaire

Vandaag in de Gelderlander

Blom stuurt kaarten naar Bonaire

Niet alleen NEC is de­ze dagen neergestreken op Bonai­re. Ook de Nederlandse scheids­rechter Kevin Blom (34) – twee sei­zoenen geleden nog gekozen tot scheidsrechter van het jaar – be­reidt zich er in de slipstream van de Nijmeegse eredivisionist voor op een nieuwe jaargang. Blom leid­de zaterdag de oefenwedstrijd van NEC tegen Bonaire en fluit woens­dag op Aruba het duel van NEC te­gen de kampioen van dat eiland.

„Vanaf de eerste dag hier heb ik de draad opgepakt”, zei Blom. „Be­paalde onderdelen van de training mag ik meedoen van NEC. Heel fijn, want met die hitte is het toch prettiger om aan je conditie te wer­ken als dat in een groep kan. Maar voor de rest houd ik uiteraard een gepaste afstand tot de spelers.”

Zaterdag was hij voor de zekerheid voor de wedstrijd even bij de spe­lers van Bonaire op bezoek ge­gaan. „ Ook al omdat het toilet in hun kleedkamer was, maar meer nog om wat zaken met ze door te nemen.” Problemen hadden zich niet voor­gedaan. " Ontzettend aardige jon­gens. Heel fanatiek, maar als ik floot, legden ze die bal zonder commentaar gelijk stil. Dat ben je in Nederland bijna niet meer ge­wend, maar zo kan het dus ook.”

Zaterdagochtend had hij nog een clinic gegeven voor scheidsrechters van het eiland. Hij kwam er gelijk achter dat niet alles er is op Bonai­re. „ Gele en rode kaarten hebben ze bijna niet. Had ik dat maar ge­weten. De kofferbak van mijn auto ligt er vol mee. Maar dat ga ik rege­len voor ze. Heb ik beloofd.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan