Veiligheid NEC in gevaar?

We maken ons momenteel wat zorgen over de veiligheid van NEC en met name op rondom de komende oefenwedstrijden….

Een aantal Nederlanders zijn namelijk aangevallen door demonstranten na een politieke betoging op Curaçao, die uitmondde in een zogenaamde ‘jacht op blanke Nederlanders’.

Dit schrijft de Telegraaf vandaag:

De betoging vond vrijdag plaats. Tientallen eilandbewoners hadden als doelwit Nederlandse stagiairs, die werken in de hotels op het eiland. Ze drongen een café binnen om ‘de blanken een lesje te leren’, volgens de krant.

De betogers hebben een ravage aangericht in het café en op straat werden auto’s beschadigd en omgegooid. ‘Hollanders werden uitgescholden en moesten vluchten,’ volgens een ooggetuige.

Het geweld tegen de Nederlanders is ontstaan na een politieke demonstratie tegen Nederlandse bemoeienis met de eilanden, omdat de Antillen vanaf donderdag onder financiële curatele van Nederland staan.

Een kleine groep demonstranten heeft daarna de aanval geopend op Nederlanders op het eiland. Er werden leuzen geroepen als ‘Ze moeten oprotten naar hun eigen land’ en ‘Wij mogen daar niet zijn, dus jullie hier ook niet’.

De gezaghebber van het Eiland, heeft Nederlanders en Antillianen nadrukkelijk opgeroepen ‘om voorzichtig te zijn’. Volgens David Dick, minister van Justitie, is het een ‘slechte zaak’, dat de groep misbruik heeft gemaakt van de toestemming om te demonstreren.

Laten we hopen dat NEC goed beveiligd wordt en dat we nog lang plezier zullen gaan beleven van onze nieuwe shirtsponsor.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan