“Bij NEC wist ik toch wel dat ik speelde”

Romano Denneboom keert met FC Twente terug in De Goffert.

Johan Cruijff beweerde eens dat je met je ‘chocoladebeen’ harder en beter kunt schieten dan met je sterke been. Een dubieuze stelling, maar Romano Denne­boom is het levende bewijs dat de oude voetbalwijsgeer het wel eens bij het rechte eind zou kunnen hebben. De meeste van de negen treffers die de rechterspits vorig sei­zoen voor NEC scoorde, waren af­komstig van zijn mindere linker, waaronder een ziedende kanons­kogel tegen RKC. „Bij mij klopt het wel een beetje, wat Cruijff zegt. Ook dit seizoen heb ik drie van mijn vier doelpunten met links gemaakt”, stelt de geboren Schiedammer half verbaasd vast. „Hoe dat te verklaren is? Mis­schien wel omdat je met je zwak­ke been puur op kracht schiet.”

Denneboom ( bijna 27) speelde al jaren in de eredivisie voor hij zijn geheime wapen ontdekte. En ook het afgelopen halfjaar heeft hij al­lerlei nieuwe dingen moeten le­ren. „ Je merkt aan alles dat FC Twente een treetje hoger staat dan NEC. Ook op de training. Neem de ‘vroege bal’, een stokpaardje van Fred Rutten. In het begin wist ik niet eens wat hij daarmee be­doelde. Hij wil dat wij de bal zo snel mogelijk van voet tot voet la­ten gaan om zo de tegenstander ka­pot te spelen. Bij NEC nam ik de bal rustig aan en ging daarna eens kijken wat de beste voortzetting was. Een groot verschil.”

„ Achteraf moet ik toegeven dat ik bij NEC niet elke dag 100 procent trainde. Onbewust liet ik ook wel eens mijn mannetje lopen. Bij Twente moet ik wel tot het gaatje gaan, anders krijg je het wel te ho­ren. Mario Been riep mij ook wel eens ter verantwoording, maar ach, ik wist dat ik de volgende wedstrijd toch wel zou spelen. Bij Twente is veel meer concurrentie.” De zekerheid van een basisplaats had Denneboom niet toen hij afge­lopen zomer naar FC Twente over­stapte.

„ De club had een goed sei­zoen achter de rug, de verwachtin­gen waren hoog en de concurren­tie voorin was groot. Ik ben dus blij dat ik elke week speel, al gaat het te ver om te zeggen dat het mij verbaasd heeft. Ik moet er hard el­ke dag hard voor blijven werken, maar ze hebben me natuurlijk niet voor niets gehaald.” Ook privé is zijn leven veranderd. „Bij NEC heb ik drie jaar op en neer gependeld tussen Rotterdam en Nijmegen. Nu ik bij Twente voetbal, is dat niet meer te doen. We zijn in Haaksbergen gaan wo­nen. Vooral voor mijn vrouw, een echt familiemens, was dat een gro­te stap. Voor mij was het gemakke­­lijker, ik kende al een paar jon­gens, Wielaert, Braafheid en Enge­laar. Maar zij zat thuis met de kin­deren. Gelukkig weet zij hier intus­sen beter de weg dan ik.”
Denneboom komt vanavond voor de derde keer dit seizoen zijn oude ploegmaats uit Nijmegen te­gen. „ De eerste keer wonnen we eenvoudig met 3-0. Een paar da­gen later was het allemaal anders. Een bekerduel staat toch op zich­zelf, zo bleek maar weer eens. NEC knokte zich in de wedstrijd, in de verlenging scoorde PeterWis­gerhof de winnende.”

Het was een van de weinige hoog­tepunten die NEC dit seizoen be­leefde. Hoewel de afstand tussen zijn vorige en zijn huidige werk­plek ruim 100 kilometer bedraagt, is Denneboom de ontwikkelingen bij zijn oude club op de voet blij­ven volgen. „Ik heb drie jaar met heel veel plezier bij NEC gevoet­bald, ken er iedereen. Het gaat me daarom aan het hart dat ze zo laag staan. Het verbaast me ook wel. Natuurlijk, ze zijn een paar goede spelers kwijtgeraakt. Toch vind ik dat er nog altijd een heel aardig elf­tal staat. En een goede trainer. Ik heb bijna alle wedstrijden gezien. Vaak waren ze de betere ploeg maar op een of andere manier ver­taalt zich dat niet in de resultaten. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat ze in de tweede helft van het seizoen de nodige punten gaan pakken. Het liefst na de wedstrijd tegen Twente, natuurlijk.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan