NEC moet nog roeien met de bekende riemen

Hoewel NEC inmid­dels ook het oog heeft laten vallen op de linksbenige verdediger Jeroen Drost (20) van Heerenveen, speelt de ploeg vanavond tegen FC Twente zonder de zo gewenste ver­sterking( en). „Het is gewoon een moeilijk ver­haal”, verzuchtte Carlos Aalbers gistermorgen aan de rand van het trainingsveld in Doorwerth. „Waar we ook aankloppen. Clubs hebben geen haast. Dat merken wij niet alleen. Over de hele linie is het nog rustig.”

Mario Been reageerde teleurge­steld op uitblijven van nieuwe aan­winsten, maar verweet zijn tech­nisch directeur niets. „Hij is er dag en nacht mee bezig. Maar soms stuit je ook op andere zaken. Zoals een salaris. Wat Tiendalli bij Feye­noord verdient. Sorry, maar dat kan NEC echt niet betalen.” Positief was de trainer wel over het trainingskamp in Doorwerth, waar Mark Otten gisteren voor het eerst sinds hij op 22 april van het vorig jaar tegen Feyenoord zijn knieband afscheurde, weer mee­speelde in de trainingspartij. „ Zijn aanwezigheid doet iets met het team”, had Been gemerkt.

In Doorwerth ontving de selectie voor het eerst sportpsycholoog Paul van Zwam. „ De basis was sa­menwerking, afspraken maken en er onderling voor zorgen dat ze ook nagekomen worden”, zei Been, die morgen in de spits de voorkeur geeft aan Tim Janssen bo­ven Jhon van Beukering. De tops­corer is inmiddels hersteld van een serie kleine blessures, maar op de weg terug naar een basisplaats iets te zwaar geworden.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.