“Bij Heerenveen zat ik op een dood spoor”

Jeroen Drost is blij dat hij bij NEC een tijdje aan spelen toekomt.

Het duel tegen FC Twente kwam nog te vroeg, de overeenkomst werd pas kort voor de wedstrijd gesloten, zaterdagoch­tend al werkte hij zijn eerste trai­ning af bij NEC. Jeroen Drost speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij de Nijmeegse club.
De bijna 21-jarige linkervleugelver­dediger, die nog 2,5 jaar onder con­tract staat bij Heerenveen, is dol­blij met de kans die NEC hem biedt. Drost, tien minuten jonger dan zijn rechtsbenige broer Henri­co, kreeg dit seizoen van trainer Gert-Jan Verbeek nauwelijks speel­tijd en gaf daarom zelf aan dat hij verhuurd wilde worden.

„ De trainer heeft mij een jaar gele­den uit de selectie gegooid. Het be­gon allemaal met een invalbeurt te­gen AZ. Na afloop verweet hij mij een gebrekkige instelling. Ik moest in het tweede maar laten zien dat ik wel de juiste mentaliteit heb. Het afgelopen jaar zat ik af en toe bij de selectie, maar meestal moest ik met de beloften meedoen. Ik had het gevoel dat ik op een dood spoor zat. Daarom heb ik zelf ge­vraagd of ik verhuurd kon worden. NEC toonde voor de jaarwisseling al belangstelling. Ik vind het een mooie club en het is ook wel pret­tig dat ik een aantal jongens (Jans­sen, Kivuvu, Davids en Lens) al van Jong Oranje ken.”

NEC had behoefte aan een links­poot, nu Olsson en Davids nog en­kele duels geschorst zijn. Het is echter de vraag waar Drost moet gaan spelen als die twee weer te­rug zijn. Naar eigen zeggen is de Kampenaar een pure linksback en die positie is in de persoon van Youssef El-Akchaoui sterk bezet. Drost: „Ik heb bij Heerenveen ook wel eens in het centrum gespeeld, maar als vleugelverdediger voel ik me toch het lekkerst.’ Drost keert normaal gesproken na dit seizoen terug naar zijn Friese werkgever. „ NEC wilde een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen, maar Heerenveen hield dat af. Ik moet nu maar afwachten wie de nieuwe trainer wordt en of hij het wel in mij ziet zitten.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan